Prövningens stund är här

”Mina bröder, håll det för ingenting annat än glädje när ni råkar ut för olika slags prövningar.” (Jak 1:2)

Jag tror vi över hela världen kommer få gå igenom en av de största prövningarna vi någonsin har skådat.

USAs ekonomi går på knäna när 26 Miljoner har blivit arbetslösa under fem veckor. Oljepriset har kraschat under en nivå vilket gör att oljeländer som USA, Norge och Ryssland kommer inte få någon inkomst.

Bostadsbubblan kommer krascha och USAs centralbank trycker pengar på historisk nivå och ökar sin statsskuld ännu mera. USA har mer i skulder än i inkomst och man behöver inte kunna ekonomi för att förstå att mer utgifter än inkomster är vägen mot ruinen. USA är bankrutt men har räddat sig själva genom ännu mera lån och ännu mera tryck av valuta. Vilket aldrig löser något problem i längden.

Redan nu är det långa köer vid soppköken med tiotusental varje dag. Inbrotten har ökat kraftigt i USA. Det är uppenbart även om man inte kan ekonomi, USA är på väg in mot en total katastrof. USA har länge varit ett sjunkande skepp och det kommer påverka oss här i Sverige helt klart.

Vi skall inte tro att det inte kommer göra det. Då nästan de ”rika” länderna har byggt upp en låneskuld som är dömd att krascha. Skulder i bibeln beskrivs som ett slaveri och en privatperson eller en stat som har skulder är inte fri.  Vad vi kommer se nu över hela världen är en stund av enorm prövning. Jag tror inte vi kommer undan den här i Sverige.

Vi som Guds barn skall dock glädja oss över denna prövningens stund. Det är vad bibeln säger till oss. Det kommer göra din tro starkare då du kommer få se hur Herren inte överger dig och inte låter dig svälta till döds. Med det sagt menar jag inte att det kommer bli enkelt. Inte heller menar jag att du inte skall ta det hela på allvar. Vi kommer troligen att få se något som är mycket värre än 90-tals krisen som jag minns även om jag inte var så gammal då.

Folk med skulder kan bli av med sina bostäder även Guds barn, tyvärr, men jag har varnat för skulder tidigare. Följer vi inte bibelns vägledning kommer vi en dag få äta upp det. Vi kan få se troende som förlorar allt som Job gjorde, och måste dagligen be om det dagliga brödet. Men var  vid gott mod. Prövningens stund skall vi se med största glädje och i längden styrker den vår tro. Jobs prövningar ledde till något gott för honom även om han för stunden förbannade sin egen födelsedag.

Var redo jag tror det kommer denna prövning över många av oss. Men kom ihåg att det skall ses som en stor glädje.