Gud överger aldrig de rättfärdiga

”Jag har varit ung och är nu gammal, men jag har ännu inte sett den rättfärdige övergiven inte heller hans barn tigga efter bröd.” (Ps 37:25)

När fokuset just nu ligger på denna pandemi vi går igenom så finns det många som säger att vi kommer komma in i en depression som är större än den som skedde år 1930.

Vi vet inte om så är fallet, men det skulle inte alls förvåna mig. Jag tror personligen att effekterna av denna pandemin kommer bli mycket värre ekonomiskt än själva viruset.

Konsekvenserna dock av allt som nu sker kan bli mycket stora ekonomiskt och det är viktigt att vi förstår att oavsett vad som sker så har Herren lovat oss att han inte kommer att överge oss.

Psalmisten säger att genom hela hans liv har han aldrig någonsin sett Herren överge en enda rättfärdig och inte heller att deras barn har tvingats tigga efter mat.

Om Herren kunde sända fåglar till Elia som han kunde äta. Om Herren kunde sända manna varje dag till Israels barn när de var i Egypten varför skulle han då inte kunna ta hand om de rättfärdiga även om allt runt omkring oss skulle totalt kollapsa ?. Låt oss säga att allt kollapsar så dramatiskt vad gör vi då ?  Vi litar på Herren. Han kommer inte överge sina rättfärdiga eller deras barn.

När jag var barn så var jag med om att när Pappa inte hade pengar och ett tomt kylskåp, så kunde folk knacka på dörren och ge oss pengar till mat, och i bland deras bensinkort så Pappa kunde fylla tanken med bensin. När jag sedan var i 20 års åldern och bodde i Finland hamnade jag i en situation då jag bara hade 5 Euro kvar att leva på med ingen ny inkomst i sikte. Jag spenderade de sista pengarna på att köpa lite gröt, sylt och mjölk. Jag hann knappt mer än komma hem innan två olika personer som inte hade en aning om min situation hörde av sig och ville ge mig pengar.

Jag blev ett personligt vittne till vad psalmisten här sade. Min vän var inte rädd. Herren kommer ta hand om de rättfärdiga.