Guds kärlek och varningar i Corona pandemin

”Så sant jag lever, säger Herren Gud, jag gläder mig inte åt den ogudaktiges död. I stället vill jag att den ogudaktige vänder om från sin väg och får leva. Vänd om, vänd om från era onda vägar! Ni vill väl inte dö, ni av Israels hus?” (Hes 33:11)

Även om Coronapandemin är en liten lite portion av Guds vrede och vad Gud kan åstadkomma när han visar sin vrede i sin fullhet, så visar även Gud sin kärlek, godhet och sitt tålamod med människan.

Det är få som dör kanske runt 1% av alla drabbade, vilket är Guds godhet att han inte låter fler dö, och det verkar som att Gud låter människan finna ett vaccin för att stoppa pandemin så småningom.

Det sker att unga dör. I Frankrike dog en 16 – åring, och i USA en 17 – åring inatt. Bägge var fullt friska. Herren låter detta ske för att varna de unga, att inte ens de går säkra. Alla skall vi en dag dö. Synden dödssiffra är 100% . Herren glädjer sig inte över människans död men låter den ske för att varna oss.

Han visar sin kärlek och godhet genom att han låter många leva och inte drabbas. Herren visar sin godhet genom att han låter människan göra många goda saker för varandra mitt under denna svåra tid.

Mitt i allt detta varnar Herren oss ”I stället vill jag att den ogudaktige vänder om från sin väg och får leva. Vänd om, vänd om från era onda vägar! Ni vill väl inte dö, ni av Israels hus?”

Det är Guds ord till varje människa i vår tid. Vänd om i från era synder och kom till Herren Jesus Kristus som dog för våra synder. Det är den enda säkerheten för vi dör alla en dag och har vi då inte vänt om kommer Guds vrede i sin fullhet på grund av våra synder.