Epidemier och Jesu Återkomst.

”Se till, att ni inte blir skrämda, för allt detta måste hända, men det är ännu inte slutet. 7 För folk ska resa sig mot folk och rike mot rike, och det ska bli hungersnöd och epidemier och jordbävningar på många platser. 8 Men allt detta är början till födslovärkarna.” (Matt  24:7-8)

Världen erfar just nu en epidemi i form av coronaviruset som mycket väl kan bli en pandemi. Men detta är inget att förvånas över för det har alltid skett epidemier världen över.

Vi hade spanska sjukan, asiatiska influensan, pesten, digerdöden, ebola utbrotten etc.  Jesus sade redan för två tusen år sedan att sådant måste ske, och att det kommer att ske i den yttersta tiden som vi har befunnit oss i länge nu.

Varför finns de då och varför blir vi aldrig av med dem? Redan i gamla testamentet fanns spetälskan. Det var en sådan allvarlig epidemi sjukdom att man fick isolera de sjuka och sedan sanera allt de hade rört vid för att stoppa smittan. (Läs 3 moseboken kap 13 och 14)

Spetälskan var dock där för att visa på synden hur den smittar av sig och hur den får oss alla att infekteras. Jesus botade de spetälska för att visa på behovet av att renas i från den riktiga spetälskan.

Epidemier kommer finns kvar tills Jesus kommer åter för att varna oss om att synden är som en epidemi fast med 100% dödlighet, som vi måste hålla oss borta i från. Folk får panik över epidemier men ingen får panik över sina synder. Epidemier varnar oss att vi behöver omvända oss i från det som verkligen dödar oss andligen, synden.

Vi måste taga varning för synden och alla behöver omvända sig och komma till Jesus Kristus som botade de spetälska. Han upprättar oss i från synden och dog för syndare.

Jesus kommer snart och när han gör det finns det ingen tid att omvända sig.