Lidande på grund av synden

Så säger Herren: Jag ska sända olyckor över dig från ditt eget hus, och jag ska ta dina hustrur inför dina ögon och ge dem åt en annan, och han ska ligga med dina hustrur mitt på ljusa dagen (2 Sam 12:11)

David fick leva ett liv i lidande. Först fick han lida eftersom han var Guds barn, men senare i livet fick han lida på grund av sin synd.

Synden han begick var hans affär med en kvinna som resulterade i att David mördade hennes man för att försöka dölja synden. David omvände sig i från sin synd och var helt förkrossad över den.

Men trotts att Herren förlät honom och återupprättade honom fick han lida resten av sitt liv på grund av sin synd. Lidandet upphörde inte utan det fortsatte tills dagen han dog.

Vad fick han då gå igenom? Jo först blev hans dotter våldtagen av Davids egna son. Sedan mördar en annan son av David våldtäktsmannen. Sedan blev det revolt i Davids kungahus och hans egna son Absalom gjorde uppror. Sedan blev han till offentligt åtlöje när hans egna son låg med Davids hustrur mitt på ljusa dagen inför folket, så alla kunde se det. Sedan tvingades David på flykt och leva i exil.

Hans lev var fullt av problem på grund av hans synd och det är likadant mot oss i vår tid. Syndar vi får det med sig lidande som vi kanske får leva med resten av livet. Lidandet kanske aldrig kommer att upphöra i våra liv.

Dock har vi som är Guds barn löftet om att en dag skall alla lidanden ta slut när vi kommer in i det eviga riket. Allt på grund av vad Jesus har gjort för oss på korset. Inga mer sorger och besvär inga mer bördor där man bär. Vilken underbar dag det skall bli.

Vi behöver därför taga denna varning till oss och fly undan synden och bekämpa den i våra egna liv genom Anden..