Var försiktig med vad du matar dig med

”Låt er inte föras vilse. Dåligt sällskap fördärvar goda vanor. ” (1 Kor 15:33).

I församlingen i Korinth fanns det folk som hade börjat att förneka uppståndelsen. De som en gång hade tagit emot evangeliet hade nu börjat förneka det. Hur kunde det gå så snett i församlingen i Korinth? .

Deras problem var att de hade lyssnat på fel lärare eller läst fel litteratur eller umgåtts med fel människor. På något sätt hade dessa falska lärare som förnekade uppståndelsen trollbundit församlingen i Korinth så pass mycket att de hade tagit emot deras undervisning. Det var på grund av deras dåliga sällskap som nu deras tro och seder hade förändrats.

Detta är en varning för oss i vår tid, för detta händer att om man hamnar i fel kretsar, lyssnar på fel undervisning och släpper in fel lärare så kommer man bli trollbunden av dem, och detta dåliga sällskap kommer fördärva oss. Vi ser folk som en gång stått upp för sanningen och några år senare har man slutat stå upp för sanningen och man har stegvis blivit mer liberal.

Vad har hänt? Jo de har inte varit försiktiga med sitt sällskap. Det kan vara böcker man har läst, predikanter man lyssnat på eller något annat dålig,t som man har låtit komma in genom att inte hålla sig borta i från det.

Det bästa skyddet för en troende i vår tid och det har alltid varit likadant i alla tider är att se upp för dåligt sällskap, för det kommer att fördärva dig som en troende.