Uppmuntrande ord till lidande själar

”Vi måste gå igenom många lidanden för att komma in i Guds rike.” – Apg 14:22

Att vara en Jesu Kristi lärjunge är inget enkelt. Det är en smal väg, det är en väg där vi måste bära vårt kors och följa honom, och denna väg innebär många lidanden.

Vi får lida av många anledningar. Först och främst får vi lida eftersom vi är Jesu lärjungar. Folk tycker inte om våra värderingar, och våran livsstil, och kan därför se ner på oss och håna oss. Du kommer att bli falskt anklagad och lida många oförrätter. Det kommer innebära att vi förlorar många vänner vi tidigare hade, när vi levde i denna världen. Livet kan därför kännas ensamt och bli till ett lidande.

Vi får också lida genom att vi dagligen frestas. Vi plågas av djävulens och hans arméer som vill få oss på fall. Vi får också lida när vi ser synd runt omkring oss i denna världen. Den rättfärdiges själ får även lida när han ser avfallet som sker inom kyrkorna. På Israels tid fick profeterna lida när de såg hur prästerna hade avfallit men de fick också lida när de stod upp för sanningen och predikade rättfärdighet..

Slutligen får vi lida på grund av synden. Syndar vi kommer Herren att fostra oss och detta medför ett lidande i våra liv. Vi får också lida oskyldigt genom sjukdomar och annat lidande, på grund av att vi lever i en syndfull värld Allt händer lika för alla: för den rättfärdige och den ogudaktige, för den gode, den rene och den orene, för den som offrar och den som inte offrar. Det går den gode som det går syndaren, den som svär en ed liksom den som skyr eden.  Detta är något ont i allt som händer under solen, att det går alla lika ” (Pred 9:2-3).

Lidande är något vi måste gå igenom för att komma in i himmelriket. Inget lidande, inget himmelrike. Var därför vid gott mod du broder eller syster som lider för rättfärdighets skull!. Din lön i himlen skall vara stor. Tappa inte modet, var uthållig. Detta är något som måste ske. Det är inget vi kommer undan om vi är Jesu lärjungar. Det är en del av att bära vårt kors. Var vid gott mod. Dagen kommer då alla tårar skall torkas och alla smärtor skall försvinna. Livet här är så kort jämfört med den härlighet som väntar oss i evigheten. Ha blicken fäst på evigheten och på lönen som väntar istället för att ha blicken fäst på lidandet här och nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s