Den kristne och Polemik

Jesus kom in på tempelplatsen och drev ut alla som sålde och köpte där i templet. Han välte växlarnas bord och duvförsäljarnas stolar 13 och sade till dem: ”Det står skrivet: Mitt hus ska kallas ett bönens hus. Men ni har gjort det till ett rövarnäste!” (Matt 21:12-13)

I vår tid finns det en mentalitet som säger ”Du skall inte kritisera andra kyrkor eller din egna kyrka”. Denna mentalitet kommer dock i från denna världens tänkande och inte i från bibeln. När Jesus en dag kom in i templet så upptäckte han att templet hade korrumperats. Templet användes till fel syfte. Templet som är en bild på Guds församling (kyrkan) hade börjat användas till på ett sätt som inte var tillåtet. Templet skulle vara en plats av bön men hade nu blivit en marknad för att sälja duvor som skulle användas till offer. Det kan tyckas att sälja duvor som ändå skulle gå till det religiösa inte var något fel i sig men Jesus rasar över detta, för det var inte alls templets syfte. Templets syfte var att vara ett bönehus. Jesus var en polemisk person som tog till strid när hans församling blev korrumperad.

När församlingar korrumperas i vår tid. När obibliska saker tar över och Guds modell korrumperas. Borde vi inte agera som Jesus då? Inte att vi fysiskt går in och slår sönder saker men att vi säger i från med skrift och tal? Det har alltid varit bibelns väg att vara polemisk. När falska läror kommer in har församlingen inte suttit tysta i frågan, utan har attackerat. När obibliska metoder har kommit in i kyrkan skall vi då sitta tysta och inte säga något? Obibliska metoder kommer in i templet skall vi då sitta tysta? I Sverige råder speciellt jantelagen. ”Du skall inte tro att du är något”. Det är sant. Vi är ingenting men Jesus är vårt exempel och vi agerar som han gör. Vi skall därför inte vara tysta när det kommer in saker som förstör Guds tempel.

Min vän var inte rädd för att vara polemisk. Var inte rädd för att gå i Jesu fotspår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s