Att hålla sig borta från falska troende

De kommer att älska njutning mer än Gud och ha ett sken av gudsfruktan men förneka dess kraft. Håll dig borta från dem! ” – 2 Tim 3:5

I den sista tiden, vilken vi redan lever i kommer det finnas många som kommer att kalla sig kristna. Vi behöver dock förstå att bara för att man kallar sig en kristen betyder det inte att man är det. Istället kommer det finnas många som har ett sken av gudsfruktan men som förnekar dess kraft. Vad Paulus menar är att de genom sitt liv förnekar kraften eftersom kraften inte är verksam i dem och producerar ett liv i gudsfruktan.

Dessa falska troende kommer till det yttre bekänna sig till tron men deras liv bär dålig frukt och skiljer sig ingenting mot en hedning. Sann gudsfruktan för nämligen med sig god frukt. Det står i ordspråksboken att den som fruktar Herren hatar det onda. En gudfruktig person vill inte ha med det onda att göra, man vill inte skryta och gillar det inte, man är inte kär i pengar, man är inte obehärskad eller oförsonlig. Men dessa som har ett sken av gudsfruktan de älskar njutningar i livet och förnekar dessa karaktärsdrag med sina liv.

Vi som är gudfruktiga är också kallade till att skilja oss från dem och inte ha något med dem att göra. Paulus säger ”Håll dig borta från dem!” Vi skall inte skilja oss från hedningar utan enbart från sådana som bekänner sig till vår tro med som med sina gärningar förnekar den. Det talas väldigt litet om biblisk separation i dag, om att skilja sig från falska troende samt från falsk lära. Istället är det tvärtom.

Det talas om ekumenik med vem som helst som bara har den rätta bekännelsen skall man omfamna. Dock har kristna genom tiderna gjort tvärtom. Spurgeon tog bort sin kyrka från baptistsamfundet i England då han ansåg dem liberala och han lydde bibelns befallningar om att separera sig. Martyn Lloyd-Jones separerade sig från Billy Graham då han ansåg att Graham tog in villolärare på sin plattform. Vi behöver också hålla oss borta från varje troende oavsett samfund eller kyrka som har ett sken av gudsfruktan men som förnekar dess kraft.

Det kanske låter strängt och fundamentalistiskt men det är de klara orden i denna texten ”Håll dig borta från dem!”. Håll dig borta från dem kan inte betyda något annat än vad det står.

Hur är det med dig?

Har du ett sken av gudsfruktan men förnekar dess kraft genom liv? I såfall är det inte försent att omvända sig. Eller du kanske fruktar Herren men inte har insett att du behöver hålla dig borta från de som har en falsk bekännelse?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s