Guds hand bevarar oss i svårigheter

Saul sökte varje dag efter honom, men Gud gav honom inte i hans hand.” 1 Sam 23:14

Saul ville döda David eftersom han var avundsjuk på David. David var nämligen kallad till att bli ny kung och dessutom älskade folket honom. Detta gjorde att Saul ville döda David och gjorde allt i sin makt för att göra så.

Gud var dock hela tiden med David, även om det kändes jobbigt och svårt för honom så hade Gud inte övergivit honom. Hela tiden hade David blicken fäst på Herren och förtröstade på honom. Saul hade dock en stor armé och var den styrande i landet. Trotts detta kom han inte åt David som bara hade en liten armé. Vad var orsaken till detta? Jo, vi läser ” men Gud gav honom inte i hans hand”. Gud tillät alltså inte Saul att fånga och döda David, eftersom Herren hade andra planer för David och det var att David skulle bli Kung i landet.

Likadant är det med oss i livet vi kan gå igenom tider av förföljelser och tider av svårigheter i form av sjukdom och andra lidanden. Men i allt detta har Herren inte övergivit oss. Om vi är rättfärdiga förklarade rättfärdiga genom tron så kommer aldrig Gud att låta någon prövning möta oss som är oss övermäktiga. Han kommer inte låta oss dö innan tiden är inne för att vi skall dö. Du kommer att leva så länge som Gud har bestämt att du skall leva. Du är trygg i Guds hand även om det inte alltid känns så. I bland känner vi oss utlämnade åt ödet men så är det inte.

David befann sig i öknen bland bergen och klipporna (1 Sam 23:14). Det är en plats av torka och en plats som inte är så roligt att vara i. Men just där befann sig David och just där lät Herren inte Saul komma åt David. Vi känner ofta torka i våra liv som om vi vore i en öken, men Herren har inte övergivit sina barn utan beskyddar oss i från det onda. Gud utlämnar oss heller inte åt djävulen. Djävulen är efter oss varje dag och vill få oss på fall. Men om vi kommer till honom och ber ”inledd oss icke i frestelse, utan fräls oss i från ondo” så kommer inte heller Herren låta djävulens hand komma åt oss. Jesu verk på korset är något kraftfullt och starkt och det befriar och bevarar oss i från synden. I Mos 20:6 läser vi om hur det var Herren som hindrade Abimelek i från att synda. Likadant är det med oss. Precis som David beskyddades från Saul och Abimelek i från synden så bevarar Herren sina egna barn i från den ondo och låter oss inte falla i den ondes hand om han inte vill det. Om du är ett Guds barn så kan du vara säker på att Gud kommer att beskydda dig och inget kommer att ske dig som inte han tillåter. Därför när du går igenom svårigheter som David gjorde så var vid gott mod. Vår Gud har inte övergivit oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s