Så känner ni igen Guds Ande

Så känner ni igen Guds Ande: varje ande som bekänner att Jesus är Kristus som kommit i köttet, den är från Gud ” – 1 Joh 4:2

När jag växte upp i kyrkan hade jag en väldigt konstig syn på hur man känner igen Guds Ande. Det handlade om att känna vissa känslor. Strömmar genom armarna, rörelse i magen, tårar, glädje och känslor av kärlek. Så fort jag kände vissa känslor så trodde jag automatiskt att det var Guds Ande som rörde sig. Detta är dock inget bibliskt sätt att bedöma om något är av Guds Ande eller inte utan det är bara känslor som jag insett i efterhand att jag kan få av världens ting också. Ett annat sätt jag också bedömde utifrån var om folk blev botade eller inte och om det skedde andliga ting eller ej. Detta sätt skall vi dock inte bedöma utifrån. I stället säger bibeln ganska klart och tydligt hur vi känner igen Guds Ande. Vi känner igen Guds Ande genom att kolla på läran som förkunnas. Om läran överensstämmer med vad bibeln lär om Jesus är det Guds Ande men om läran inte överens stämmer som är det Antikrist ande. Johannes säger ”varje ande som bekänner att Jesus är Kristus som kommit i köttet, den är från Gud ” Han pekar alltså på vem Jesus är. ”Jesus är Kristus”. Ordet Kristus betyder ”den smorde” Det syftar på att Jesus uppfyller rollen som Kung, Profet och Präst i från gamla testamentet. Det syftar på att han kom som ett syndoffer och att han är Gud. Men Johannes säger även ” Jesus är Kristus som kommit i köttet” . Detta syftar på att Jesus kom som en människa. Jesus behövde vara människa för att kunna medla för människans synd mellan Gud och människan. Han var en representant av Adam. På detta sätt känner vi alltså igen Guds Ande att läran är i enlighet men skriftens lära om vem Jesus är. Om någon därför har en annan Jesus än bibelns Jesus så är det inte Guds Ande. T.e.x om någon säger, vilket jag har hört flera gånger av kända predikanter, att Jesus har ingen makt idag utan han har givit den till oss. Då kan du med säkert veta att detta inte kommer i från Guds Ande utan är Antikrist Ande. Om någon därför någon kommer och talar om Jesus hela tiden men för inte med sig någon lära om vem Jesus är och vad han har gjort så borde vi genast bli oroade eftersom om det är Guds Ande så står det att anden ”bekänner”. Guds Ande talar därför mycket om kristologi och förhärligar Jesus Kristus. När någon därför talar mycket om Jesus och nämner Jesu namn men inte bekänner vem Jesus är så kan det vara Antikrist Ande. På detta sätt skall du kunna känna igen Guds Ande ifrån villfarelsen Ande, alltså aldrig på känslor eller yttre ting så som om folk blir helade eller ej utan du behöver bedöma utifrån läran som kommer ur munnen på dessa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s