Paulus konfronterade synd under tårar.

Det var i djup nöd och hjärtats ångest, med många tårar, som jag skrev till er” – 2 Kor 2:4

Paulus hade i sitt första brev till Korinthierna konfronterat dem för att de tillät en som levde i otukt i församlingen att bara fortsätta. Istället uppmanade han dem att driva den personen från församlingen och inte ens äta med honom så att inte hela degen skulle bli sur. Nu skriver Paulus att denna man hade förts tillbaka till omvändelse ” Det räcker med det straff han har fått av de flesta. Nu får ni i stället förlåta och trösta honom så att han inte går under i sin djupa sorg Därför uppmanar jag er att bemöta honom med kärlek ” (2 Kor 2:6-8). Trotts de orden vi läser i bibeln idag så uppfattas det som hårt och strängt att driva ut en broder ur församlingen och inte ens äta med honom. Men Paulus skriver här att allt skedde med största kärlek till den brodern. När han skrev de instruktionerna så var Paulus själv djupt bedrövat och hans hjärta var i ångest. Men inte bara det tårarna rann ner för hans kinder. Det var alltså något smärtsamt för Paulus. Det visar oss hur vi skall bemöta de som synder i församlingen. Att säga en sanning i sig är bra men frågan är hur säger man sanningen? Många gånger så tenderar det att bli hårt istället för kärleksfullt eftersom det ”står så i skriften” så glömmer man bort andan i det hela. Paulus även om han skrev det på ett ”hårt” sätt, så kände han en nöd i hjärtat och hade tårar i ansiktet, han agerade i största kärlek mot sina egna. Även om det uppfattades som hårt eftersom de bara läste orden i ett brev så var det tårar och nöd bakom hans ord. Låt oss därför agera på två sätt. 1. Låt oss inte förakta ord som skrevs av folk. Det kan verka hårt till det yttre men vi vet inte i vilken anda de skriver de i. Det kan ske under nöd och tårar som i Paulus fall. 2. Låt oss också söka Jesu hjärta för syndare som Paulus hade så att när vi konfronterar synden gör det i kärlek men nöd i hjärtat och tårar i ögonen. Sådant var Jesu hjärta mot syndare. Vi vet att Jesus grät ibland (Joh 11:35). En äkta man skall inte vara hård i hjärtat utan ha lätt till tårar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s