Se Guds Lamm som tar bort världens synd

”Se Guds Lamm som tar bort världens synd!” – Joh 1:29

Det som sker när man börjar se på sig själv och sina egna gärningar, är att man kommer som en sann troende börja undra om man verkligen är frälst?

Detta är för att man ser på sig själv och ens egna prestationer när man gör det så kommer fördömelsen över ens synd. Men istället skall vi inte se på oss själva och våra egna prestationer utan vi skall Se på Guds lamm som tager bort vår synd.

Lammet här som det talar om syftar på lammet man hade i gamla testamentet för att offra ett offer för folket synd. Detta offret i gamla testamentet var dock inte tillräckligt utan kunde bara tillfälligt utplåna någons synd. Men nu har Gud sänt ett lamm som en gång för alla tager bort världens synd så att det inte behövs några fler lammoffer eller synd offer. Nu har istället all synd tagits bort och all syndaskuld och alla syndens bördor tagits bort genom Guds lamm. Vem är då detta ”Guds Lamm”? Det var Johannes Döparen som såg Guds Lamm passera honom, men om vem sade han det? Vi läser hela versen ” Nästa dag såg han Jesus komma, och han sade: ”Se Guds Lamm som tar bort världens synd! ”. Guds lamm som tager bort världens synd är alltså Jesus Kristus. Han blev ett med synden genom döden på korset han var Guds offer lamm en gång för alla och all din och min synd lades på honom så att vi skulle kunna bli fria från vår synd. Genom att Se på Jesus i tro och omvändelse så får vi del av denna syndernas förlåtelse. Istället för att se på oss själva och våra egna prestationer så se på Guds Lamm, Jesus Kristus istället då kommer du inte leva i syndens fördömelse och du finner en frälsningsvisshet i ditt hjärta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s