Vi har olika gåvor

Vi har olika gåvor ” – Rom 12:6

Vi har alla olika gåvor och det är viktigt att vi förstår det så att vi inte börjar förakta varandra. Paulus talar om att vi är en och samma kropp men att kroppen har olika lemmar. Alla kan inte vara samma lem. Hur skulle det se ut om man har en kropp med 12000 fötter men ingen arm? Eller om man har 15.000 huvuden men inga ögon? Istället har Herren gett var och en av oss som troende olika gåvor just för att vi skall fungera som en och samma kropp. Felet vi gör många gånger är att vi inser inte detta utan vi agerar som om alla borde vara en arm eller ett ben. T.e.x. Någon har en gåva att evangelisera det är hans börda men sedan har du en som har en gåva att ge till de fattiga. Den som har evangelisationsgåvan drar i den andra och försöker få den att att bli som honom. Men det kommer aldrig att fungera för den ena är en lem medans den andra är en helt annan lem. Eller någon har en gåva att uppmuntra och vill få andra att också uppmuntra på samma sätt som honom men lyckas inte utan blir stolt för att han kan uppmuntra som inte den andre kan. Men det finns ingen grund att bli stolt bara för det eftersom det är bara en gåva han har fått att uppmuntra medans den andre har en helt annan gåva. Andra kanske har en bönens gåva där de enkelt kan be flera timmar per dag men ser ner på andra som inte ber lika mycket som dem. Vi behöver förstå att allt är gåvor i från Herren och alla kan inte ha samma gåva och alla kan inte göra samma saker utan vi gör allt tillsammans som en kropp och vi behöver varandra för att också växa som en kropp med Jesus Kristus som huvudet. Det betyder inte att inte kan söka gåvor men bara för att vi söker dem betyder inte att Jesus ger oss dem utan han delar ut efter sin vilja så att det blir till nytta för alla eftersom alla gåvor behövs. Det behövs de som har en gåva att ge till fattiga, men de som uppmuntrar behövs också vi behöver de som har fått en gåva att tjäna, vi behöver de som har en gåva att undervisa eller att profetera. Allt behöver för att vi är en och samma kropp och för att Guds rike skall byggas. Låt oss därför inte se ner på varandra, förakta varandra eller bli stolta över det vi har fått och låt oss också inte försöka göra om en viss gåva till något annat utan vara tacksamma till Herren för de gåvorna alla har fått.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s