Inte bara vara en ögontjänare

Ni tjänare , lyd era jordiska herrar i allt, inte som inställsamma ögontjänare utan med uppriktigt hjärta i vördnad för Herren.” – Kol 3:22

På nästan varje arbetsplats jag har varit på så är det så här : Folk jobbar en stund sedan ställer man sig och snackar med kollegor eller tar upp mobilen för att kolla något, så fort chefen dyker upp är man snabb med att dölja mobilen eller sluta snacka med kollegan eller stänga ner den där internet sidan man surfade på och återgå till arbetet. Jag tror vi alla har gjort så någon gång och detta agerande är vad bibeln kallar för en ögontjänare. Man arbetar så länge man inte har några ögon på sig från chefen Detta är dock inte så vi skall agera. Vi finner i denna bibelvers ”Ni tjänare” vilken i dagens samhälle betyder ni arbetare. ”Lyd era jordiska herrar i allt” Vilket syftar på våran arbetsgivare i dagens samhälle. ”inte som inställsamma ögontjänare utan med uppriktigt hjärta”. Vi skall arbeta på som normalt oavsett om vi har chefens ögon på oss eller ej för vi vi arbetar lika mycket för Herren som för våran arbetsgivare. Att tjäna Herren i vardagen är att tjäna Herren även på sin arbetsplats och inte bara vara en ögontjänare. Kom ihåg Herren ögon är överallt och han ser oss när inte våran chef ser oss. Det arbete vi utför skall vara ”utan med uppriktigt hjärta i vördnad för Herren.” . Vi skall alltså vara hårt arbetande på våra arbetsplatser och arbeta med ett uppriktigt hjärta och inte bara när chefen ser oss. På detta sättet vördar och fruktar man Herren. Min vän vill du vandra i Guds vilja i dag?Vill du frukta och vörda Herren idag? Börja på din arbetsplats i vardagen genom att utföra ditt arbete helhjärtat och inte bara vara en ögontjänare som arbetar när din chef kollar på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s