Att slå sin kropp till lydnad

”I stället är jag hård mot min kropp och tvingar den till lydnad” – 1 Kor 9:27

Paulus visste om att i sig själv var han svag och att hans kropp ville göra massor av saker som inte var av värde inom Guds rike. Paulus var en missionär och predikant det var hans kall i livet och för att leva det livet fick han slå sin kropp till lydnad. Han fick vara hård emot sig själv och vara noggrann med hur han levde.
Samma är det för oss idag. Vi vill göra så mycket annat i livet än just det som har med Guds rike att göra. T.e.x man skall kolla på sin facebook. Det är inget fel i det. Inget i skriften förbjuder oss att göra det, men på grund av odiciplin så går det över från att kolla litegrann tills man inser att man suttit där i fyra timmar på en dag och kollat på allt möjligt som drar ens intresse.
Man skall lyssna litegrann på musik som avkoppling men senare så blir det inte bara litegrann utan halva dagen rinner iväg. Man skall se något på tv men man fastar och timmarna rinner iväg. Det kan gälla vad som helst i livet och det var inte bara Paulus som behövde vara hård emot sig själv för att fullborda sitt uppdrag. Det gäller oss också.
Mycket tid går till spillo där man kunde ha gjort andra grejer i stället. Bli uppbyggt genom bönen, läst sin bibel och därigenom växa i tron och bli till nytta för andra, läsa andlig literatur, undervisa, förmana, uppbygga de troende, tjäna av olika slag. Undervisa sina barn. Spendera tid med sina barn. Det handlar inte om att slå sig själv till frälsning och det eviga livet nej utan det handlar om att diciplinera sig själv för att få ut så mycket av värde som möjligt i livet. Det handlar om lönen på domens dag ”Men om hans verk brinner upp ska han gå miste om lönen. Själv ska han dock bli frälst, men som genom eld. ” – 1 Kor 3:15
Frågan är vad betyder mest för oss i livet? Lönen i det eviga livet? Eller det som varar blott för stunden som sedan dör när vi dör? Vi behöver ha lite mer av Paulus attityd där vi tvingar oss själv till lydnad. Vi får be att Guds Ande skall fylla oss varje stund så att vi får den mentaliteten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s