”Var och en som åkallar Herrens namn ska bli frälst .”

”Var och en som åkallar Herrens namn ska bli frälst .” – Rom 10:13
Det är vanligt inom den kristna religionen idag att man leder folk i en form av frälsningsbön som de skall repetera och sedan säger till dem nu är du frälst. Men det är inte vad bibeln lär. Vem som helst kan säga efter dina ord utan att mena orden.

Istället är det åkallan på Herrens namn som leder till frälsning. Åkallan är ett starkt ord som syftar på att ropa på hjälpa, bönfalla eller anropa. Det är alltså ett starkt ord som inkluderar att en person först känner sitt behov av att ropa på hjälp. Det förutsätter att man ser sitt behov av frälsning och att man också anropar Herren för frälsning. Det är inte en ytlig bekännelse utan kommer utifrån desperation och utifrån ens egna hjärta. En åkallan är aldrig något som någon annan behöver leda dig in i genom en ”frälsningsbön” som du skall repetera utan något som kommer ur hjärtats rop när man ser sitt behov av en räddare. I bibeln så blev folk lärjungar på detta sättet.

Det finns ingenstans i skriften där man leder in folk i en frälsningsbön och ber folk räcka upp en hand eller komma fram på en inbjudan. Dock skall var och en som åkallar Herrens namn bli frälst. De skall inte bli halvt räddade och sedan falla bort utan de skall bli räddade intill slutet. Det är ett starkt löfte för var och än som åkallar Herrens namn. Det exkluderar också alla gärnings handlingar för att kunna blir frälst utan frälsningen börjar med åkallan av Herrens namn i tro och det leder till goda gärningar. Min vän om du åkallar Herrens namn idag för att du inser ditt behov av en frälsare från dina synder och i tro på att Gud har uppväckt Jesus Kristus från det döda för din skull så skall du bli frälst. Det är vad Herren lovar i sitt ord genom Aposteln Paulus..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s