Vandra i anden

Vad jag vill säga är detta: vandra i Anden, så gör ni inte vad köttet begär”. – Gal 5:16

Paulus har spenderat fem kapitel med att förklara för dessa dåraktiga galater att om man tar emot ett annat evangelium så är man under förbannelse. Paulus avslutar nu med att förklara vad det innebär att hålla sig till ett sant evangelium jämfört med ett falskt evangelium genom att säga ”Vad jag vill säga är detta”.

Först uppmanar han galaterna till att vandra i anden, vilket betyder att vandra i det sanna evangelium i tro och gärning. Orsaken därför till köttets gärningar är att folk inte vandrar i evangeliet i tro och gärning. Köttets gärningar består av gräl, splittring, kiv, villoläror, vredesutbrott, fylleri m.m

Ett falskt evangelium producerar köttet gärningar. De ger ingen seger över människans syndfulla natur. Galaternas problem var att man förkunnade ett Jesus plus. Man lade till omskärelsen. Du har Jesus men du behöver också omskära dig. Paulus har gått emot detta och säger till dem att inte gå in i detta slavok igen som lagen var. Istället skulle de vandra i Anden då skulle man inte göra vad ens kött vill att man gör.

Min vän har du problem med köttets gärningar i ditt liv? Är det som en krigszon i ditt hem? Vredesutbrott, bråk, kiv och splittrade familjer. Detta är för att du inte ni inte vandrar i Anden på grund av att du följer ett falskt evangelium och inte Kristus. Du ser att vandra i anden har inget att göra med hur mycket man skriker i tungor (1 Kor 12:20) utan det har att göra med att vara i Kristus. När vi är i Kristus som kommer hans ande föra oss på Hans vägar och Andens frukt produceras i vårt liv. Är man inte i Kristus utan följer ett falskt evangelium så kommer köttets gärningar. Vandra därför i anden så kommer du inte göra vad ditt kött vill göra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s