Var inte försumlig i arbetet

”Den som är försumlig i sitt arbete är en broder till rövaren. ” – Ords 18:9

När jag bodde i Finland hände det i bland att jag under arbetstid tog extra långa toalett besök bara för att sitta med mobilen på arbetstid. På den tiden visste jag inte bättre och jag var lite smått försumlig i mitt arbete. På nästan varje arbetsplats finns det alltid folk som försöker vara försumliga i sitt arbete. Man tar ut längre rast än vad man skall ha, man sitter på facebook på tid som inte är på rasten, man jobbar extra långsamt och pratar mycket med kollegor. Jag har till och med hört stories om folk som jobbar i par där den ena låter den andre göra allt arbete och den andra gör inget själv. Detta finns många sätt att vara försumlig i arbetet på. Men vad man gör är egentligen att man stjäl tid och pengar, men är en broder till rövaren. Man kanske tjänar 130 kronor för en timmes arbete, men man arbetar bara 50 minuter och resterande 10 min sitter man med sin mobil och surfar. Allt beror ju förstås på vilken typ av jobb man har och vad ens företag tillåter men vi som troende behöver vara noggranna med hur vi uppträder ”Tänk alltså noga på hur ni lever, inte som ovisa människor utan som visa. ” (Ef 5:15), ”Uppför er väl bland hedningarna ” (1 Petr 2:12). ”Ni slavar, underordna er era herrar och visa dem all respekt, inte bara de goda och milda utan även de hårda . ”(1 Petr 2:18).

En kristen skall alltså ha en god arbetsmoral och inte vara lata på arbetet. Vi finner denna princip om och om igen i bibeln men det är ofta något vi glömmer bort och kanske inte alltid tänker på. Därför behöver vi ständigt påminna oss om detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s