Vad bringar störst glädje i ditt liv?

”Men gläd er inte över att andarna lyder er, utan gläd er över att era namn är skrivna i himlen.” (Luk 10:20),

Lärjungarna på Jesu tid var inte annorlunda än lärjungarna idag. Lärjungarna hade varit utsända av Jesus och sett under och tecken, sjuka hade blivit botade och onda andar for ur de besatta. Lärjungarna kom nu glada tillbaka till Jesus. Jesus dock konfronterar deras glädje. Deras glädje var på fel grund. Deras glädje handlade om att de onda andarna lydde dem och att sjuka blev botade. Jag finner samma problem idag. Många kristna finner enbart en kick i att läsa historier om folk som blev botade eller kanske själva ser folk bli botade. Det blir som en kick för dem men det är en felaktig glädje. Det är ingen varaktig glädje för vi vet utifrån skriften att även falska profeter kan både bota sjuka och kasta ut onda andar(Matt 7:21-23). Denna felaktiga glädje leder inte till sann andlig gläje. Utan den leder till en kortvarig glädje som gör att man måste finna en ny kick igen för att få uppleva glädjen igen. Istället säger Jesus att vi skall ha våran glädje någon annanstans och i kunskapen om något annat, nämligen i det eviga livet och i frälsningen. Frälsningen är det största undret av allla. Det är mycket större än att någon sjuk blir botad därför att det leder till evigt liv. Ett helande under leder inte till evigt liv men när en andligt död person väcks till liv genom Guds Ande leder det till evigt liv. Bibeln säger att vi var andligt döda men har nu blivit levandegjorda. Vi var Guds fiender på grund av våra synder men är nu hans vänner. Vetskapen om vad Kristus har gjort för oss och skänt oss ett evigt liv. Det måste vara vår glädje och enbart det kan bringa sann glädje. All annan glädje varar bara för stunden och kommer att försvinna, men den glädjen som kommer av den helige ande kommer aldrig att försvinna. Låt oss därför ha fokus på det eviga livet istället för enbart det kan ge oss en sann glädje.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s