Att bekämpa syndig lusta i våra hjärtan

Ni har hört att det är sagt: Du ska inte begå äktenskapsbrott Jag säger er: Den som ser med begär på en kvinna har redan begått äktenskapsbrott med henne i sitt hjärta. Om ditt högra öga förleder dig till synd, så riv ut det och kasta det ifrån dig! Det är bättre för dig att en del av din kropp går förlorad än att hela din kropp kastas i Gehenna. (Matt 5:27-29)

Fariséerna trodde att äktenskapsbrott bara var en yttre handling med en främmande kvinna, De hade dock missförstått lagen och undervisade den fel till folket. De hade missat det tionde budordet i lagen som inkluderade begär och lustar mot sin nästa. Jesus korrigerar nu deras felaktiga syn, han ger alltså ingen ny lag utan förklarar dessa sanna betydelse. Jesus säger ”Den som ser med begär på en kvinna har redan begått äktenskapsbrott med henne i sitt hjärta.”

Efter Jesus har förklarat att äktenskapsbrott redan börjar i hjärtat så berättar han hur man skall bekämpa det. ”Om ditt högra öga förleder dig till synd, så riv ut det och kasta det ifrån dig! ”. Nu tror jag inte han menar bokstavligt att riva ut sitt öga utan han menar att man skall kapa bort allt det som förleder dig in i denna synden. Om man ser en vacker kvinna och det får en på fall så skall man kolla bort. Han använder dock detta språk för att förklara hur allvarligt det är om man inte tar itu med det. Han säger vidare ”Det är bättre för dig att en del av din kropp går förlorad än att hela din kropp kastas i Gehenna.”. Denna synd att begå äktenskapsbrott kommer att leda oss ner till gehenna om vi inte övervinner den. Om vi är i Kristus så har Gud lovat oss seger över frestelserna så vi inte besegras av dem ” Ingen annan frestelse har drabbat er än vad människor får möta. Och Gud är trofast, han ska inte tillåta att ni frestas över er förmåga. Samtidigt med frestelsen kommer han också att ge en utväg, så att ni kan härda ut.
 ” (1 Kor 10:13). Detta på grund av att Jesus Kristus har dött för oss syndare på korset och blev till synd. Alla våra synder placerades på honom så att vi inte längre behöver leva i synden. Kämpar du med denna synden? Se på Kristus och hans fullbordade verk på korset för syndare. Vänd dig till honom i omvändelse och tro. Han skall ge dig kraft att övervinna och kunna kapa bort det som får dina ögon på fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s