Fysisk träning är bra men Gudsfruktan är bättre

Fysisk träning är nyttig på sitt sätt, men gudsfruktan är nyttig på allt sätt, för den har löfte om liv, både för den här tiden och den kommande. – 1 Tim 4:8

I morse satt jag och kollade på TV där en överläkare förklarade varför man behöver motion. Han rekommendera 30 minuter jogging 3 gånger i veckan för max effekt. Jag håller helt med honom för jag har märkt personligen att man klarar av arbetet bättre när man motionerar eller tränar styrka. Det påverkar absolut och Paulus visste det för han hade Lukas med sig på sina resor som var just en doktor och hade kunskap om kroppen och i medicin. Så den fysiska träningen är nyttig på sitt sätt. Men vad man inte pratar om på TV är att Gudsfruktan är ännu viktigare för det är den som för med sig löfte om sant liv. Den fysiska träningen påverkar bara vårat liv här på jorden men Gudsfruktan påverkar inte bara vårt liv här utan även det eviga livet. Därför är Gudsfruktan så mycket viktigare. Vad är då Gudsfruktan? ”Att frukta Herren är att hata det onda.” – Ords 8:13. Gudsfruktan är att hata det onda. Gudsfruktan hatar det onda eftersom Gud hatar det som är ont men också straffar det som är ont. Den som fruktar Herren fruktar inte bara det onda utan även det Gud gör med ondskan och därför fruktar han Herren och vad han kan göra med de onda. Så fysiskt träning i all ära. Vi behöver den för att hjärnan skall fungera rejält men om vi bara har den och inte Gudsfruktan så har vi inte det eviga livet vilket är bra mycket bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s