Gud har utvalt de fattiga

”Har inte Gud utvalt dem som är fattiga i den här världen till att bli rika i tron och få ärva riket som han lovat dem som älskar honom? – Jak 2:5

Orsaken till att kyrkorna i Sverige är så svaga och vi finner så få som är troende finner vi i denna vers. Gud har utvalt de fattiga till att få ärva Guds rike. När kyrkorna etablerades i Sverige och många omfamnade den kristna tron så var det under en tid då extrem fattigdom rådde i landet. Det var under en tid då många flydde till Amerika för att överleva. Just under denna tid var kyrkorna i Sverige som starkast och många blev troende samma sak såg vi i övriga västvärlden. Det var under tiden man led av fattigdom som vi fick vårt arv. Jesus sade att det är svårare för en rik att komma in i Guds rike än för en kamel att komma igenom ett synålsöga (Luk 18:25).När folk är rika behöver de ingen frälsare. De har sina pengar och sin utbildning och ”visdom”. ”Du säger: Jag är rik, jag har fått rikedom och behöver ingenting. Och du förstår inte att just du är eländig, ynklig, fattig, blind och naken.” (Upp 3:17) Därför kan jag finna när jag besöker mitt andra land Filippinerna där många är materiellt fattiga men många är andligt rika. Kyrkorna där är inte som här de har inte samma kunskap i bibeln som många av oss har. De har inte tillgång till den litteratur vi har för de har inga pengar. Men de har en stark förtröstan på Herren i alla svårigheter de får gå igenom. Allt det starka arv vi har här kommer från tiden då våra kyrkor grundades och då svensken var fattig materiellt men andligt rik. Sådant gammalt evangelium  tar dock folk inte emot idag. Bokförlagen trycker inte gamla böcker som skrevs på 1800 talet av folk som Rosenius. Wiberg m.fl. Istället trycker man böcker skrivna av rika män som inte står på den gamla grunden. På apostlarnas tid var det inget undantag. Många var fattiga och Jesus uppmanade folket att be ”Ge oss idag vårt dagliga bröd”. Många jobbade som slavar bara för att överleva och även många av de troende var slavar (1 Petr 2:18). Gud har utvalt de fattiga, inte alla fattiga i världen men mångt många fattiga och knappt några rika.. Därför är fattigdom inget negativt. Du kanske lider av fattigdom men är troende. Var glad över det. Gud har utvalt de fattiga till att bli rika i tron.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s