Även synd samverkar till det bästa

”Vi vet att allt samverkar till det bästa för dem som älskar Gud” – Rom 8:28

Allt samverkar till det bästa även när vi har syndat. Ingen av oss undgår synden för det är människans sjukdom. Vi är syndare. Men när vi blir frälsta blir vi satta fria från syndens makt och den skall inte längre råda över oss. Trotts att makten över synden är bruten så händer det ibland att vi ändå begår synd. Inte för att vi skall sträva efter det utan tvärtom vi skall fly synden. Men Gud tillåter ibland att vi syndar d.v.s han stoppar inte den. För vi läser i bibeln att Gud ibland stoppade folk från att synda ” och det var också jag som hindrade dig från att synda mot mig.” (1 Mos 20:6). Därför genom att Gud inte stoppar det och tillåter detta ibland så samverkar även det till det bästa. Hur kan då ”falla i synd” samverka till det bästa? Jo, för när vi begår synd så blir vi ledsna i våra hjärtan över vad vi har gjort och vi blir då mer ännu mer beroende av Gud och hans nåd än vad vi var tidigare. Vi vet att det är Guds nåd som håller oss borta från synden (Tit 2:10-11) När vi ser att vi syndade så blir vi mer beroende av bönen och att be Gud om att hans nåd skall vila över oss så att vi inte syndar igen. Därför kan även synden samverka till det bästa för dem som älskar Gud. Så har du fallit i synd så tappa inte hoppet även det samverkar till det bästa! Fly undan synden men kasta dig på Herren som har tagit bort synden och renat oss i från den. Du kan komma till Herren i bön att hans nåd i ditt liv skall växa så att du inte syndar igen och det för dig närmare Herren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s