Var milda på alla sätt

”Andens frukt däremot är …. mildhet” – Gal 5:22-23

Jag märker ofta i samtal med framförallt ungdomar att det saknas en korrekt syn på Andens verk i den troende. Andens verk i dag är ofta kopplat till under och tecken och häftiga grejer. Men Andens verk i biblen talas det väldigt mycket om och då lyfter det ofta fram Andens verk i frälsningen av en människa samt Andens verk i att bygga karaktär i en människa och det är viktigt att vi inte missar detta. En av Andens frukt är mildhet. Jesus själv var mild ”Ta på er mitt ok och lär av mig, för jag är mild och ödmjuk i hjärtat. Då ska ni finna ro för era själar,” (Matt 11:29). Om Jesus själv var mild så vore det en självklarhet att den frukt han producerar i sina lärjungar är mildhet. Jesus är Kärleken och kärleken är mild (1 Kor 13:4). Det är därför vi uppmanas i skriften att vara milda ”Var alltid ödmjuka och milda” (Ef 4:2). Det är därför som sann skönhet hos en kvinna inte har att göra med hur hon ser ut, utan om hon är mild i hjärtat (1 Petr 3:4). Vi män uppmannas att vara milda mot våra fruar (1 Petr 3:7, Kol 3:19). Vi uppmanas att vara milda mot våra barn genom att inte reta upp dem (Ef 6:4). Nu denna mildhet betyder inte att man inte kan säga sanningen. Jesus var mild men talade sanningen till Fariséérna. Paulus var mild men kunde tala sanningar som i sin tur uppfattas som hårt (John 6:60) . Men vi skall vara milda i våra agerande och sätt att tala. När man tillrättavisar skall man göra det i mildhet (Gal 6:1). Milda ord är rena (Ords 15:26). Om vi inte reflekterar en mild ande så är vi som de som Paulus beskriver som ha ett sken av Gudsfruktan men förnekar dess kraft (2 Tim 3:3). Det står om dem att de är råa vilket är motsatsen till mildhet. Därför som Guds utvalda och hans barn skall vi ikläda oss mildhet (Kol 3:12). För det är Andens frukt och Andens verk i oss som troende. Låt oss därför be och sträva efter mildheten som kommer från Andens verk i oss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s