Att genomgå prövningar

”Var inte rädd för vad du ska få utstå. Se, djävulen kommer att sätta några av er i fängelse för att ni ska prövas, och ni kommer att lida i tio dagar. Var trogen intill döden, så ska jag ge dig livets krona. ” (Upp 2:10)

Herren är en Gud som låter sitt folk prövas av olika slag, I denna text finner vi att prövningen var att hamna i fängelse just på grund av sin tro, vilket var vanligt på den tiden och är vanligt i många länder i dag. I fängelset skulle de under 10 dagar få lida men om de höll ut skulle de få livets krona. Andra i skriften fick också gå igenom prövningar. Job t.e.x blev av med alla sina barn, hela sin boskap, vilket och ledde till att han inte hade någon inkomst och slutligen blev han slagen av bölder på huden så att han blev svårt sjuk. Paulus talar ofta om att han fick gå igenom prövningar av olika slag (Apg 20:19; 2 Kor 8:2). Prövningarna ofta av olika slag och något som vi som troende måste gå igenom. Prövningarna har flera syften. I Jobs fall var det att lära känna Herren. I andra fall är det helt enkelt att pröva vår tro och göra oss starkare. I Markus kap 4 talade Jesus en liknelse om fyra jordmånar varav i en av dem så kom folk på fall när de fick gå igenom prövningar. Prövningar visar alltså vem som består provet och verkligen tillhör honom. Därför är prövningar för vårt eget bästa och för att vi skall bli styrkta i tron. Hur svåra prövningar än må verka så vi får gå igenom dem så är de alltid för vårat egna bästa eftersom vår Fader i himlen vill oss väl. Han ville varken Job eller Paulus illa eller dessa troende i Smyrna utan det är för våran glädjes skull. Därför om du går igenom prövningar så kan du veta att Herren tillåter dem för din skull. ”Var därför glada, även om ni nu en liten tid måste utstå olika prövningar.” (1 Petr 1:6)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s