Vad skedde på pingstdagen?

”Alla uppfylldes av den helige Ande och började tala främmande språk, allteftersom Anden ingav dem att tala. ” – Apg 2:4

Om en vecka är det pingsthelgen i Sverige. Men varför firar vi egentligen pingsten? Pingstdagen var 10 dagar efter Kristi himmelsfärd. Lärjungarna skulle vänta i Jerusalem för att ta emot kraft att kunna föra budskapet vidare. När de befann sig i bön efter 10 dagar väntan så skedde det. Alla uppfylldes av den helige Ande. Det som skedde när de uppfylldes av Anden var att de började tala på främmande språk. Dessa språk var dock inget babbel som var helt främmande för människor på denna jord utan för dem själva var det främmande språk eftersom det var språk de aldrig hade studerat eller lärt sig. De fick tilldelat dessa språk övernaturligt av Anden av ett ena syfte och det var att nu kunna föra vidare budskapet om Jesus till hedningarna. Men eftersom de inte kunde tala hedningarnas språk och inte var utbildade att kunna lära sig dem, så fick de nu en gåva att göra det genom Anden. Att de fick språk som inte var främmande för andra finner vi tydligt om vi läser vidare vad som skedde på Pingstdagen ” När dånet hördes samlades folkskaran, och alla var skakade eftersom var och en hörde sitt eget språk talas. Häpna och förundrade frågade de: ”Är de inte galileer, alla de som talar? Hur kan då var och en av oss höra sitt eget modersmål? Vi är parter, meder och elamiter, vi bor i Mesopotamien, Judeen och Kappadokien, i Pontus och Asien , i Frygien och Pamfylien, i Egypten och i trakterna kring Kyrene i Libyen, vi är inflyttade från Rom, vi är judar och proselyter , kretensare och araber – ändå hör vi dem tala på våra egna språk om Guds väldiga gärningar!” ” (vers 6-11) Dessa lärjungar började alltså tala till meder och elamiter och asiater och alla olika möjliga folk genom att tala på deras egna språk så att de kunde förstå vad de sade. Men det var inte bara lösryckta ord heller utan som vi läser i vers 11 så berättade man om Guds väldiga gärningar. När folket byggde Babels torn så gjorde Gud en språkförbistring över hela världen så att folk inte längre kunde förstå varandra. Men nu kunde lärjungarna spridda budskapet vidare genom att de blev uppfyllda av Anden och folk som inte talade deras språk kunde nu förstå och ta emot budskapet. Därför om du går in i en kyrka i dag som påstår sig tala i tungor men de inte pratar något språk som ingen på plats förstår så skall du veta att det är inte alls vad som skedde på pingstdagen utan bara en perversion av vad som verkligen skedde.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s