Gå inte runt och dräll utan arbeta

‘När vi var hos er gav vi er denna föreskrift: den som inte vill arbeta ska inte heller äta.
 Men vi hör att vissa bland er lever oansvarigt. De arbetar inte utan gör allt möjligt annat. Sådana befaller och förmanar vi i Herren Jesus Kristus att arbeta i lugn och ro och äta sitt eget bröd.
 ”2 Thess 3:10-12
 
Före syndafallet det vill säga innan människan genom Adam gjorde uppror emot Gud och föll in i synd så var all maten gratis på denna jord. Adam och Eva kunde fritt äta vad de ville utan från ett enda träd. Efter att Adam föll in i synd sade Gud till Adam ”Du lyssnade på din hustru och åt av det träd om vilket jag befallt dig: Du skall inte äta av det. Därför skall marken vara förbannad för din skull. Med möda skall du livnära dig av den så länge du lever.” och vidare : ”I ditt anletes svett skall du äta ditt bröd till dess du vänder åter till jorden, ty av den har du tagits. Jord är du, och jord skall du åter bli.” (1 Mos 3:17). Det fanns dock grupper som dock kunde bli försörjda av landet på gamla testamentes tid samt församlingen på nya testamentets tid och det var de som var faderlösa det vil säga barn vars Pappa hade gått bort och därmed hade de ingen som arbetade för deras bröd och det var också änkorna. Jag tror även att män som inte kunde arbeta på grund av handikapp också var undantagna. Dessa försörjde man genom tiondet i gamla testamentet och i nya testamentet genom att man sålde sina ägodelar för att ta hand om dessa. Men i församlingen i Thessalonike fanns det män som var fullt kapabla till att arbeta men som inte gjorde det. I stället gick de bara runt på dagarna och gjorde allt annat sedan gick de hem till andra och åt deras bröd och mat (1 Thess 3:8). Paulus konfronterade nu dessa och sade till dem att sluta upp med sådana dumheter och i stället börja arbeta annars hade de inte rätt till att äta. Paulus till och med går så långt att han säger att man inte ens skall umgås med dessa män som fanns inom deras kyrka (2 Thess 3:6) anledningen till det var att de skulle få skämmas för deras oanständiga livsstil (2 Thess 3:14). Därför idag om du är fullt arbetsför sitt inte bara hemma och lev på andras skattepengar och bröd du lever oanständigt. och har ingen rätt att äta. Istället gör allt du kan för att finna ett arbete. Det är inte alltid så lätt idag men gör allt vad du kan. Spendera dina dagar med att försöka finna ett arbete. Be i enligthet med Guds vilja att du skall få ett arbete. Gå en utbildning om så behövs och var aktiv i att söka. Det är Guds vilja att du skall arbeta och Han kommer ge dig ett arbete om du verkligen försöker och inte ger upp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s