Dessa väldiga super apostlar

dessa superapostlar” – 2 Kor 11:5

Paulus var ifrågasatt av sina egna. Utifrån hade det kommit in falska Apostlar som inte var äkta Apostlar. Dessa var väldiga i församlingens ögon och superapostlar. När de tittade på Paulus och jämförde med dessa falska apostlar så var de mycket tilldragande vilket inte Paulus var. Det var nu en tid då man ifrågasatte Paulus och han var tvungen att försvara sitt Apostlaämbete inför församlingen i Korinth. Paulus var absolut ingen vältalare (”Även om jag inte är någon vältalare saknar jag inte kunskap ” (vers 6)) och inte så intressant att lyssna till jämfört med dessa ”superapostlar”. Dessa superapostlars förmåga att tala bra och tala om sina så kallade andliga erfarenheter (12:1) var det som lockade bort församlingen från troheten till Kristus och till Paulus. De hade stora namn och kunde tala väl och var därför precis vad som behövdes för att locka bort församlingen från Kristus in i ett falskt evangelium. Människan är ju som den är, de gillar kändisar och folk som är intressanta att lyssna till. Men i Guds rike fungerar det inte så. Det är inte den som är störst i människors ögon som är den största i Guds rike utan den som är den minsta i våra ögon. Vi måste alltså se upp så att vi inte följer människor på grund av det yttre eller deras sätt att tala eller deras karisma. I dag råder en namn hysteri. Så fort det är en välkänd talare inom kyrkorna så åker man dit bara för att det är en känd person men om det annonseras en mindre känd person så åker man inte dit. Sådant agerande är precis vad som som öppnar upp för villfarelsen och precis hur församlingen i Korinth agerade. Paulus var inte längre intressant utan nu fanns mer bättre superapostlar som spred ett annat evangelium. Vi måste därför ta Paulus ord till oss när han säger ”Men jag är rädd att liksom ormen med sin list förledde Eva, så kan också era sinnen förföras och vändas bort från den uppriktiga och rena troheten mot Kristus.
” och inte bli lurade av ormens listiga angrepp och följa efter det som är ”super”, ”väldigt” i våra ögon och öron.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s