Visa respekt för alla

”Visa aktning (respekt) för alla” – 1 Petr 2:17

Petrus uppmanar oss att visa respekt för alla människor. Det är verkligen ord att ta till vara på idag för det finns nog ingenstans jag stött på så mycket respektlösa människor som just inom kyrkorna. Nu kanske jag tog i lite för visst finns det ju respektlösa människor även utanför kyrkona. Ja det finns det men många gånger är folk som inte ens sätter sin fot inom en kyrka mer respektfulla än många som inte gör annat än och sätter sin fot inom kyrkornas väggar.

Jag minns gånger man skulle sova i samma rum som andra som läste samma bibel som mig och respekt var det sista man fick möta. Sova fick man inte eftersom de skulle prata hela natten och störa alla som ville sova. Även om de blev tillsagda brydde de sig inte utan fortsatte sina konversationer. Jag har också stött på folk som läser samma bibel som inte har någon som helst respekt för lagar och andra och bland till och med att man skröt om vem som kunde få upp bilen i högst hastighet.
Petrus inspirerad av Gud själv visste att detta är en grej som behöver nämnas så att folk förstår det. Vi skall leva i respekt för andra och inte störa dem i onödan. Vi skall leva i respekt för myndigheter och lagar och regler samt våran nästa. Detta om något är verkligen att leva i enlighet med Kärleksbuden som vår Herre gav oss. Lever vi inte i respekt så lever vi inte heller i kärleken. Respekt innebär inte att man behöver kompromissa med ens övertygelser eller att kunna säga vad man anser är sant till folk. Utan sann respekt är att sätta andra framför sig själv. Det är att agera som Abram gjorde mot Lot. Han sade till honom ”Om du går till höger så går jag till vänster, men om du går till vänster så går jag till höger” Abram satte sin broder först och lät honom välja land först. Abram blev välsignad av Gud och blev mycket rik medans Lot även om han var rättfärdig slutligen fick se sin stad förstöras och hans fru bli en sten. Låt oss därför sträva efter att visa aktning för alla och vara goda föredömmen i det i vardagen. Låt det börja i ditt eget hem, om din familj inte vill lyssna på just din favorit musik så stäng av eller använd hörlurar. Du behöver inte heller spela så högt så att grannar klagar, respektera de regler bostadsbolaget har satt upp. Bjuder du in dina grannar så respektera om de inte äter någon speciellt mat eller dryck. Respektera regler på arbetsplatsen och i samhället. Respektera filmskaparna genom att inte olagligt se på deras filmer, respektera musikartister genom att inte olagligt lyssna på deras musik. I allt vi gör låt oss visa respekt och inte bete oss illa. Detta om något är ett liv efter Guds vilja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s