Fri från fördömelsens väg

”Så finns nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus. ”- Rom 8:1

När vi lever under lagen och dess gissel så kommer det bara bringa fördömelse in i våra liv. Detta eftersom vi jämför oss med lagen och dess krav. Vi gör även upp våra egna lagar och regler för vad som är rätt och fel. Allt detta bringar bara fördömelse eftersom ingen är bra nog för att kunna hålla lagens krav. Lagen bringar bara död in i en människa och när en människa försöker sig på att gå lagens väg kommer de känna sig fördömda, kanske även deprimerade och otillräckliga. Därför skall vi inte ens försöka gå den vägen för den fungerar inte. Martin Luther innan han upptäckte evangeliet försökte sig på den vägen ,men sade  : att ju mer han bekände sina synder desto mer fördömd kände han sig. Varför det? Skall vi inte bekänna våra synder? Jo, det skall vi, men om vi vandrar lagens väg så hjälper det föga. Eftersom lagens väg kräver full perfektion och ingen kan uppnå det utanför Kristus eftersom Kristus är den perfekta. Därför skall vi inte vandra den vägen utan istället skall vi vandra i tro på Jesu redan fullbordade verk på korset. Hans offer på korset räcker faktiskt för dig och mig, det räcker för att sätta oss fri från syndens börda och all den fördömelse den bringar. Jesus död på korset innebar att han blev ETT med synden. Han tog alltså alla dina synder på sig och blev ett med dem på korset. Han blödde och dog för att stryka ut skuldabördan som du och jag gick och bar på. Nu när han har blivit ett med synden så är den borttagen från dig och därmed kan inte längre varken synden eller lagen fördöma dig längre. Det finns alltså inte längre någon fördömelse för dem som är i Kristus. Jesus sade ”Kom till mig alla ni som bär på tunga bördor så skall jag ge er vila”. Bördan är synden och all fördömelse den medför. Bär du på syndens och fördömelsen bördor så kom till Jesus Kristus, försök inte gå lagens och självrättfrdighetens väg utan vandra trons och Andens väg. Då försvinner fördömelsen gissel i ditt liv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s