Privilegier som Guds barn

”I kärlek har han förutbestämt oss till barnaskap hos honom genom Jesus Kristus, efter sin goda viljas beslut” (Ef 1:5)
 
En av de mest underbara sanningarna i bibeln är att när vi kommer till tro på Jesus Kristus så blir vi Guds egna barn. Som barn är vi under Guds herravälde och under alla de rättigheter han har givit oss så som barn. Som barn har vi Guds egna försörjning, Han tar hand om oss som en riktig fader. Han också fostrar oss så att vi vandrar efter hans vilja. Går vi bort från vår far så kommer han att leta upp oss som vilken fader om helst skulle göra om deras barn sprang bort. Men inte bara det, vi som barn kommer för evigt vara hans barn. Det finns inget som kan förändra den positionen som Hans barn. Vad som skulle krävas att att Han själv säger att du inte längre är hans barn och en bort adoption till någon annan. Om vi därför lever på ett sätt som vår far inte gillar kommer han att fostra oss. Det är tecknet på att man är ett äkta barn ”Får ni inte fostran som alla andra, då är ni oäkta barn och inga riktiga söner.” (Hebr 12.8). Denna fostran sker på många olika sätt. Genom det profetisk ordet, genom svårigheter i livet, genom andra människor. Har vi inte denna fostran är vi inte Guds barn ”Guds nåd har uppenbarats till frälsning för alla människor. Den fostrar oss att säga nej till ogudaktighet och världsliga begär och i stället leva anständigt, rättfärdigt och gudfruktigt i den tid som nu är,” (Tit 2:11-12) Nåden fostrar och har vi ingen nåd eller fostran har vi inte Honom som vår far. Inte bara att vi är hans barn utan även vi var förutbestämda till att bli hans barn och det var Guds vilja att du som tror skulle bli det. Tänk dig vilket privilegium det är att få vara ett barn till alltings skapelse? Därför kan vi med frimodighet gå fram inför nådens tron och finna nåd inför honom. Samtidig skall vi leva i fruktan inför honom eftersom vi är beroende av vår far. Vi skall även hedra och lyda vår far i allt precis som budordet säger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s