Hur kan du veta att du vandrar i kärleken?

”När vi älskar Gud och håller hans bud, då vet vi att vi älskar Guds barn.” – 1 John 5:2

Hur kan du veta att du lever i kärleken och älskar dina bröder i Herren? Svaret på den frågan är inte att känna efter och försöka känna om man känner en speciell känsla av kärlek. Gör vi det kommer vi bli missmodiga och tro att vi inte lever i kärleken. I stället måste vi gå till skriften för att finna svaret på denna frågan och i denna vers finner vi just svaret på denna frågan.

Johannes som var kärlekens Apostel som var ett gott exempel på hur man vandrar i kärlek han säger här ”då vet vi”. På detta sätt kan vi veta att vi älskar Guds barn. På vilket sätt kan vi då veta att vi älskar Guds barn ? För att få reda på det behöver vi läsa vad har precis sagt. ”När vi älskar Gud och håller hans bud”. Att vandra i kärleken består av två saker. 1. Att älska Gud, 2. Att hålla hans bud. Hans bud här syftar på de tio budorden.(Matt 7:12). Jesus sade att lagen och profeterna är kärleksbuden om v då kollar på vad profeterna gick emot så var det alltid brott mot budorden
Så länge vi lever efter principen att göra för andra vad i vill att de skall göra för oss då kan vi veta att vi lever i kärleken och att vi älskar Gud barn. Så länge vi lever i enlighet med de tio Guds bud så vet vi att vi älskar Gud och håller hans lag samt att vi älskar alla andra Guds barn. Det är precis vad Johannes säger i denna vers. Han går vidare med att säga ”Detta är kärleken till Gud: att vi håller hans bud. Och hans bud är inte tunga,” (vers 3). Kärlek består alltså i att hålla Guds Bud och vi älskar vår nästa genom att följa det Gud har sagt i sina bud.. Låt oss därför vara ivriga att följa Herrens Bud genom hjälpen av Guds Ande. I oss själva kan vi aldrig följa dem, för i oss själva producerar vi bara döda gärningar. Men om vi låter oss uppfyllas av Anden så blir profeten Hesekiels ord till oss sanning ”Jag skall låta min Ande komma in i er och göra så att ni vandrar efter mina stadgar och håller mina lagar och följer dem. ” (Hesekiel 36:27)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s