Allt som är dolt skall en dag bli känt

Det finns inget dolt som inte ska uppenbaras, och inget gömt som inte ska bli känt. Därför ska allt som ni sagt i mörkret höras i ljuset, och det som ni viskat i örat i enrum ska ropas ut på taken.” – Luk 12:2-3

Jesus sade dessa orden om Fariséerna men denna princip ser vi ändå runt omkring oss. Saker och ting som sker i mörkret kommer förr eller senare att exponeras i ljuset inför alla. Vi har nästan dagligen i media avslöjanden av saker som sker i mörkret som blir upptäckta genom granskningar eller tips. Detta är Guds väg och metod att avslöja sådant som skall avslöjas. Även i vår religions värld har vi på sistone många avslöjanden, många skyller givetvis på attacker från djävulen. Men det är inte djävulen som styr denna värld utan Jesus gör det och han säger här i denna vers att inget som är dolt kommer att stanna dolt. Allt kommer att uppenbaras och ropas ut på taken så att alla hör det. Det är precis vad som sker idag genom våra medier. De avslöjar den ena dolda grejen efter den andra, men givetvis kommer ju inte allt fram. Men dagen kommer då vi skall stå inför Gud och dömas och då skall allt det dolda komma fram. Men även innan det väljer Gud att ropa ut saker från taken för att avslöja all form av hyckleri. Jesus sade nämligen dessa ord när han varnade för hycklarna och fariséerna. Hur kommer det sig till exempel att så många ”kristna” Pastorer blir avslöjade i media och andra åker dit i rättegångar? Det är för att Gud lyfter fram det som sker i mörkret i deras liv inför alla så att alla kan se deras hyckleri. Därför är det otroligt viktigt hur vi agerar i enrum så att vi inte gör något dumt . För allt vi gör kommer en dag att dömas inför Herren och kanske redan i denna tid ropas ut på taken inför alla. Tag därför vara på varje ögonblick och ge inte djävulen något utrymme så att han får dig på fall. Var vaksam och nykter så att det inte finns något som någon kan anklaga dig för. Var noggranna med hur ni lever era liv i det fördolda så att vi inte bara blir hycklare som i mörkret lever ett annat liv än vad evangeliet kräver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s