Hur låter Guds röst?

”likt den Allsmäktiges röst, ett väldigt dån, likt dånet från en här.” – Hes 1:24

Har du någon gång underat hur profeterna och de i bibeln som hörde Guds röst, kände igen att det var just Guds röst?
I dag när folk undervisar om att höra Gud röst hör man aldrig någon som går till bibeln och pekar på hur bibeln och profeterna beskrev Guds röst. I stället kommer man med massor av påhitt. Folk idag som undervisar i ämnet de får det att verka så svårt. ”Man skall träna för att känna igen rösten”, ”Man skall hitta rätt frekvens bland alla röster” o.s.v. Men i bibeln som är vår enda vägledning finner vi gång på gång Guds röst beskriven och den beskrivs aldrig på det sättet som de som påstår sig höra från Gud säger.

Här har vi profeten Hesekiel som får ta emot sin kallelse från Herren. Hesekiel får först se 4 väsenden och beskriver hur deras vingar låter som den Alsmäktiges röst. Denna beskrivning jämförs med hur Herrens röst låter. Hesekiel säger ”likt den Allsmäktiges röst, ett väldigt dån, likt dånet från en här”. Guds röst var alltså något extremt kraftfullt. Något högljutt som var unikt. Den beskrivs som dånet av en väldigt här. Lyckligtvis är inte detta den enda beskrivningen av Herrens röst utan vi finner gång på gång hur den beskrivs i bibeln.. Även Johannes beskriver det på följande sätt : ”Och jag hörde en röst från himlen, som bruset av väldiga vatten och dånet av kraftig åska. ” (Upp 14:2). Återigen beskrivs den som något kraftfullt, som en kraftig åska, och dånet av väldiga vatten.

Gud är världens skapare och är så stor och mäktig, vore det då inte normalt att hans röst är mäktig och kraftfull?. Det är inte undra på att folk i skriften som fick höra Guds röst och beskrev det som att husen darrade och jorden bävande, åska kom från molnen när de fick höra den Allsmäktiges röst.

Guds röst är alltså ingen tyst stilla röst i ens inre som man skall försöka finna. Den är inte som en viskning i en öra. Nej, den är kraftfull och går inte att ta miste om. När Herren talade i skriften då uppfatade folk det och de tog inte fel. Det var liksom inte att ibland blev det rätt och ibland fel som predikanter i dag försöker lura folk med för att rättfärdiga sina icke bibliska uppevelser. Det var inte heller några intuitioner som folk fick som man eventuellt trodde kunde vara Gud och därmed behövde pröva. Låt oss därför följa skriften endast som vår vägledning och förkasta allt annat oavsett vad erfarenheter säger..

En reaktion på ”Hur låter Guds röst?

  1. Tomas Demir december 29, 2019 / 14:20

    Intressant fråga. Men jag tror det är lika fel att tro att Guds röst alltid är högt och hörs över hela världen. För att Gud bestämmer hur han ska höras och te sig. Han är ju Gud. De exempel du radar upp är när jag tror att Gud med kraft velat höras ungefär som en befallning eller order. Ungefär som när vi skriker på varandra trots att vi befinner oss några meter ifrån varandra. Vi måste fortsätta läsa bibeln. Jesus berättar också om hur vi ska in i mörkt rum och liksom i lugnet be till Gud. Eller tänk på brinnande busken mitt i ingenstans. Gud uppenbarar sig som han vill. Han hör också våra tankar. Det är nästan ironiskt att tro att i förhållande till hans storhet så hördes han som en åska. För inte ens hela vår galax är tillräckligt stort för att mäta sig med Guds röst. JAG TROR Gud anpassade sin röst till en större mängd personer och därför hördes det i den storleken utifrån just dina exempel. Eller att han helt enkelt höjde rösten till en person med kraft men fortfarande utan att skada hörseln hos mottagaren. Lycka till. Guds välsignelse över oss alla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s