Gud hatar skilsmässa

”Jag hatar skilsmässa, säger Herren ” (Mal 2:16)

Vi lever i en tid när äktenskap inte hålls speciellt högt. När jag träffar folk från andra länder som har en hög syn på äktenskapet så tycker man att vi i Sverige är liberala eftersom vi har så många skilsmässor och det har gått så långt att många tror inte ens att det går att leva med en och samma person livet ut så folk bryr sig inte ens om att gifta sig längre och värderar inte sitt äktenskap utan om det är något som inte ”passar” så skiljer man sig och finner en annan partner.

Men Gud hatar skilsmässor eftersom man särar på något som inte skall säras på. Gud har skapat oss som Adam och Eva. Inte Adam och Eva och senare Adam och Greta, Det kristna livet handlar om kärlek till sin nästa och om man inte ens kan älska och leva med en person hur skall man då kunna älska sin nästa eller sina fiender? Även om ens partner skulle bli ens fiende har inte Jesus befallt oss att älska våra fiender? Jesu bud börjar inom ens egna väggar i ens egna familj. Därför hatar Gud skilsmässor för man särar på något som Gud har fogat samman och man bryter mot kärleksbudet.
En annan och sista orsak till varför Gud hatar skilsmässor är att man bryter ett löfte man har gjort inför Herren ”Dröj inte att infria det löfte du har gett åt Gud, ty han har inte behag till dårar. Håll vad du lovar! 4 Det är bättre att du inte lovar något än att du lovar och inte håller det. 5 Låt inte din mun vara orsak till att din kropp syndar och säg inte inför sändebudet att löftet var förhastat. Vill du att Gud skall bli vred för dina ords skull och förstöra dina händers verk? ” (Predikaren 5:3-5). När man gifter sig och står inför Herren så lovar man inför Herren och vittnen att man skall älska sin hustru/man i nöd och lust och när vi bryter det löftet så bryter vi ett löfte gjort inför Gud,, Skilsmässor beror alltså alltid på att någon part inte följer Guds bud och det är något som Gud hatar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s