Känna igen dem på frukten

Alltså ska ni känna igen dem på deras frukt.
  ” – Matt 7:20

Jesus sade dessa ord i bergspredikan och de måste förstås utifrån bergspredikan. Många idag menar att det är att bära frukt att se många ”bli frälsta”, men sanningen är att många konverterar till alla möjliga religioner så det kan inte vara det som det betyder. Andra säger att det betyder att se folk bli helade, men Jesus säger ju två versar senare att inte alla som botar sjuka skall komma in i himmelriket så det är inte heller vad han menar. Istället menar han allt det som han tidigare har nämnt i bergspredikan, De som sörjer över sina synder, de ödmjuka, de som vänder andra kinden till, de som ge åt de behövande, de som gör allt i hemlighet och inte öppet visar sina goda gärningar. Det är de som inte begår äktenskapsbrott i sina hjärtan, de som inte mördar sina syskon genom att kalla den ”dumhuvud”. De som låter sitt ja vara ett ja, d.v.s. de som håller sina löften. De som inte hämnas utan överlämnar domen åt Gud. De som ger i hemlighet, de som ber i det fördolda och inte rabblar långa publika böner för att andra skall prisa deras ”andlighet”, de som fastar i hemlighet, de som samlar sina skatter i himlen och inte på jorden, de som inte bryr sig om Mammon och allt materiellt så som den senaste mobilen eller bilen. De som inte på ett hycklande sätt dömer utan först gör sig av med bjälken i sitt eget liv innan man pekar på flisan i andras liv. De som lever efter den gyllene regeln. Att leva så är att bära god frukt. Dålig frukt dock från ett dålig träd är precis det motsatta. Dålig frukt gör sina gärningar öppet och skryter om dem. De ber långa böner, de sörjer inte sina synder, de är inte ödmjuka, de tillber mammon, de kallar folk ”dumhuvuden”, de lustar i sina hjärtan efter andra kvinnor, de håller inte vad de lovar etc, etc. Allt sådant är den dåliga frukten från det dåliga trädet som Jesus menade. Låt oss därför vandra Jesu väg så att vi kan bära god frukt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s