Att känna Gud

”Den som säger: ”Jag känner honom” och inte håller fast vid hans bud, han är en lögnare och sanningen finns inte i honom.” – 1 John 2:4

Att känna Gud är inte bara att teologiskt kunna omfamna läror om Gud och inte heller bara att enbart tro på Honom utan att känna Gud är att lyda Gud. Om man säger att man känner Gud men inte håller hans bud så ljuger man och sanningen finns inte i dig. Vad är det då för bud som Johannes pratar om? Han talar om två bud. De två kärleksbuden mot sin nästa och mot Herren. Men dessa bud i sig innefattar hela Guds lag, eftersom kärleksbuden är enbart en sammanfattning av dem. Vi ser detta tydligt i Rom 13:9 ”Buden: Du ska inte begå äktenskapsbrott, Du ska inte mörda, Du ska inte stjäla, Du ska inte ha begär och alla andra bud sammanfattas i detta ord: Du ska älska din nästa som dig själv .” Om du alltså går runt med begär efter din nästas iphone eller bil så lever du inte efter kärleksbudet och känner inte Gud. Jesus sade om du ser på en kvinna och lustar efter henne i ditt hjärta har du redan begått äktenskapsbrott med henne i ditt hjärta. Eller som Johannes säger i vers 9 ”Den som säger sig vara i ljuset men hatar sin broder är fortfarande kvar i mörkret. ” Det är en tuff sanning att höra men det är sant enligt bibeln. En troende måste därför hålla fast vid Guds bud annars lever han i lögnen och inte i sanningen. Det var därför Gud gav oss sin nåd för nåden ”fostrar oss att säga nej till att ogudaktighet (Tit 2:10.11). Ett tecken på att Guds nåd verkar i våra liv är att vi håller Guds bud. Håller vi inte Guds bud så har vi inte fått mycket till nåd av Kristus. Därför mina älskade bröder. Rannsaka er själva, låt oss alla rannsaka oss själva och se i fall vi håller Guds bud och i fall vi är i tron. Låt oss inte förhärda våra hjärtan mot denna sanning utan låt oss ta den på allvar och ställa oss själva frågan ”Känner jag Gud?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s