Faran med människobud

”Och för pengarna må du köpa vad du önskar, nötboskap, småboskap, vin, starka drycker eller vad du i övrigt kan önska. Du skall sedan äta där inför Herrens , din Guds, ansikte och glädja dig med ditt husfolk. ” 5 Mos 14:26
När lagen om tionde gavs så var det detta som gällde om man inte kunde föra sin säd till platsen. Man skulle köpa vin, starka drycker och kött och vad man ville ha. Detta skulle man äta och dricka inför Herren. Jag älskar denna vers för den tar död på så mycket lagiskhet och människobud som finns inom våra kyrkor. Den tar död på en felaktig bild av tiondet. Den tar död på alla form av alkohol förbud och all form av kött förbud och versen till och med använder det som en del i att tillbe Gud !. Mat och dryck är inte orent. Vad man äter och dricker gör dig inte oren. Jesus kallades oren av fariséerna ” och då säger ni: Se vilken frossare och drinkare, en vän till tullindrivare och syndare!” (Luk 6:34). Men Jesus var inte oren han höll lagen perfekt och syndade aldrig. Fariséerna dock syndade genom att hitta på människobud som var påhittade och inte bud befallna av Gud själv. Nu finns det en balans i allt. Bibeln förbjuder fylleri, men inte att dricka alkohol. Bibeln förbjuder frosseri men inte att äta kött. Allt skall göras med måtta och allt är rent ty det renas genom bön (1 Tim 4:5). Jag har själv under många år gjort mig skyldig till att följa människobud och snabbt döma dem som inte följde dem. Jag kunde besöka folk och såg jag en lättöl i kylskåpet dömde jag ut dem som syndare. Lås oss därför hålla oss borta från alla människobud. Jesus varnade skarpt för dem (Markus 7:7-8). Låt oss inte heller döma varandra för vad vi äter eller dricker eller gör med Guds skapelse. Låt oss även hålla oss borta från att tillverka människobud som inte är Guds bud och lägga tunga bördor på folk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s