Ordets och bönens tjänst

”Det är inte bra om vi försummar Guds ord för att göra tjänst vid borden. Nej, bröder, utse sju män bland er som har gott anseende och är fyllda av Ande och vishet, så ger vi dem den uppgiften. Själva ska vi ägna oss åt bönen och åt ordets tjänst. ” – Apg 6:2-4

Apostlarna hade ett problem. De ägnade alldeles för mycket tid åt att göra tjänst vid borden, d.v.s de gav mat åt hungriga änkor i församlingen. Deras uppgift var inte att hålla på med diakonala grejer utan deras uppgift var att ägna sig åt ordet och bönen. De skulle alltså flitigt studera Guds ord och flitigt be för alla de heliga. Men deras arbete med de fattiga hade tagit över och det var inte bra för dem.

Istället beslutade dem att de skulle utse diakoner som skulle ta hand om det arbetet i församlingen. En diakons uppgift är ju att arbeta med sådant i en församling. Vi som är predikanter får inte glömma av att vår första uppgift förutom att givetvis ta hand om vår egna familj är att ägna oss åt ”Ordet och bönens tjänst”. Eftersom vi konstant skall dela med oss av Guds ord och uppbygga och utrusta de heliga måste vi även konstant äta av ordet för att ha något att ge.

Om vi inte äter av ordet själva kommer vi inte ha något att ge och bara ge torra utläggningar om saker vi inte förstår oss på. Försumma därför inte ordets och bönen tjänst utan lev i den dagligen. Mata dig själv dagligen med Guds ord och lev varje dag i bönen för de heliga. Det är så lät i dessa tider när vi har internet runt oss att andra grejer tar över och tar bort fokus i från det vi egentligen skall hålla på med. Jag har själv många gånger tappat fokus från det man skall syssla med. Men låt oss inte göra det utan låt oss hålla på med ”ordets och bönens tjänst” och låt den som är diakoner och lagda åt det hållet ta hand om de fattiga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s