Vikten av att namnge och peka ut personer som bringar skada

”och deras ord kommer att sprida sig som cancertumörer. Till dem hör Hymeneus och Filetus, som har kommit bort från sanningen. De bryter ner tron för somliga, när de säger att uppståndelsen redan har ägt rum.” 2 Tim 2:17-18

En del troende har fått för sig att man inte skall nämna namn på personer för det är inte kärleksfullt. Detta är så långt i från sanningen man kan komma. Som en kristen ledare och predikant måste man nämna namn på personer och på läror som är farliga och skadliga för de troende. Om du har barn så vill du inte hålla på att sätta på plåster för att dina barn slår sig hela tiden. Du vill skydda dem och vill deras bästa eftersom att du älskar dem. Därför säger du till dem att hålla sig borta från vissa saker och inte göra vissa saker. Samma sak är det med kristen kärlek. Allt vi gör utgår i från kärleken till våra får och i att skydda dem. När Paulus pekade ut Hymeneus och Filetus så var det för att skydda fåren för dessa två bringade skada in i församlingen genom sina villoläror som sade att ”Uppståndelsen redan ägt rum” Därför måste vi som predikanter och ledere men även som fäder skydda de Gud har satt över oss. Vi behöver vara specifika med att nämna namn på farliga läror och nämna namn på personer som kan bringa skada in i församlingen. Samt man skall även ta AVSTÅND från sådant och inte hålla på och gulla runt med det hela (Rom 16:17). Om något är skadligt varför då hålla på att gulla runt med det? Det är en falsk kärlek att tro att man skall hålla tyst och inte säga något och ha gemenskap med allt och alla. Det är en falsk kärlek att hålla på att gulla runt med personer som bringar skada in i församlingen. Jag har ofta nämnt namn på personer och organisationer detta gör att folk reagerar men det är inte för att jag är en farisée utan för att jag vill andras bästa. Jag vill inte att man skall komma till skada. När jag t.ex. nämner New Wine som farligt så är det för att det är skadligt. De har förvrängt synen på vad profetia handlar om, Profetia handlar om att framsäga sanningen inte hålla på att stänga ögonen och försöka höra inre ord eller se inre bilder. Det är mera hinduism än kristendom och bringar bara stor skada och förvirring in bland de troende om vad profetia faktiskt handlar om. Det måste därför pekas ut, markeras emot och tagas avstånd i från.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s