Gud har gett oss instrumenten och musiken

”och 4 000 skall lovsjunga Herren till de instrument som jag låtit göra för lovsången.” – 1 Krön 23:5

Gud har skapat allt.Han har skapat människorna och allt på denna jord. Han har gjort smeden som skapar alla vapen (Jes 54:16)

Han har även skapat alla instrument och gav dem till människorna för att kunna sjunga till Herren. En del säger att vissa instrument kommer från djävulen. Men jag håller inte alls med dem om det. För bibeln lär att Gud är skaparen av allt, djävulen kan inte skapa något av sig självt utan kan bara använda vad Gud redan har skapat.. Gud gav människan instrument i syfte att sjunga till honom. Instrument är inget ont utan något gott och något vi kan använda. Instrument och musik var något väldigt framstående i gamla testamentet. Vi finner här hur David placerar 4000 sångare i templet. En stor kör som skulle sjunga till instrument. Dessa instrument var allt som fanns på den tiden. ”pukor, flöjtar, cymbaler, trumpeter” o.s.v. Alla möjliga sorter skulle man använda. Låt oss därför inte förakta något instrument eller musiken som Herren har skapat. En del föraktar vissa typer av instrument eftersom de inte passar in i deras egna uppfattningar om saker och ting. Förr i tiden trodde man att flöjten och fijolen var av satan, men vi finner flöjtar i bibeln och att de användes i templet. I dag tror många att trummorna eller elgitarren är av satan, men i skriften finner vi både cymbaler och stränginstrument. Låt oss använda musiken till att sjunga om Herren och låt oss när vi hör musik av olika slag se Gud som den som givit musiken till oss som en gåva. Låt oss sluta upp att förakta Guds skapelse och tillskriva den till satan. Det är ju trotts alt Gud som är alltings skapare sedan att människan använder allt i felaktiga syften är ju en helt annan sak.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s