Yttersta tiderna Hysterin

” Han svarade dem: ”Det är inte er sak att veta vilka tider eller stunder som Fadern i sin makt har bestämt. ” – Apg 1:7

Det råder en otrolig yttersta tiderna hysteri. Jag minns när jag bodde i Finland och satt och fyllde mig med sådana videos från youtube. Jag blev övertygad om att nu var tiden inne som ”Gud hade fastställt”. Jag blev till och med fylld av fruktan och flydde landet och bosatte mig på Filippinerna. Detta gjorde mig absolut ingen nytta alls och ingenting hände heller. Jag hade bara blivit lurad.. Ja, Vi lever i de sista dagarna och i det stora avfallet som bibeln talar om. Vi kan se dessa tidstecken, men när Jesu lärjungar frågade honom när tiden var inne för Guds rike att komma till jorden så svarade Jesus som han gjorde ”Det är inte er sak att veta vilka tider eller stunder som Fadern i sin makt har bestämt”. Det är alltså inte vår sak. I stället säger Jesus vidare ”Men när den helige Ande kommer över er skall ni få kraft att bli mina vittnen”. Jesus poängterar alltså vikten av att vara hans vittnen istället för att hålla på med tider och stunder som vi ändå aldrig får veta. Idag verkar dock många mer intresserade av just tiderna och stunderna. En del hemsidor och bloggar spenderar all tid på att försöka lista ut tider och stunder som Gud har bestämt. Efter ytterligare ett halvår går man tillbaka dit och man finner samma sak. Evangeliets förkunnelse som Jesus befallde oss att syssla med finner man dock inte utan bara spekulationer och falsk undervisning. Detta bygger inte upp de heliga utan sprider fruktan och falsk undervisning som gör att de heliga tappar fokus på vad som egentligen är det viktiga. Förkunnelse om Kristi kors. Låt oss därför lägga av oss alla spekulationer och upphöra med att fylla oss med sådana videos. Låt oss i stället hålla fast vid den sunda läran och inte följa lärare som ”kliar oss i öronen”. När vi håller fast vid den sunda läran är vi skyddade mitt ute i stormarna. Vi har då byggt vårt hus på en stadig grund som aldrig kan rubbas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s