Den största i Guds rike är tjänaren

”Den som är störst bland er ska vara de andras tjänare.” – Matt 23:11

I denna värld är den störst som är mest berömd och har makt och pengar. I Guds rike är det inte så. Där är det helt tvärtom. Den största i Guds rike är andras tjänare. Den som tjänar utan att få en krona i belöning och den som tjänar utan att veta vad den högra handen gör. Den som tjänar i hemlighet och inte för att människor skall se dig. När jag bodde på Filippinerna fick jag se människor som tjänade andra på ett sätt jag aldrig någonsin har sett i Sverige nånstans. Det var folk som var mycket ivriga att bära ens grejer eftersom man var utlänning. När det hade regnat så var det lerigt och fötterna behövde tvättas när man kom hem. Då fanns det folk som var mycket ivriga att tvätta ens fötter. Sådant tjänande i vardagen i det lilla är vad som gör en människa stor i Guds rike. Men inte bara det utan även de som sitter ner med personer och tränar dem och uppmuntrar dem utifrån bibeln. När vi en dag kommer till himlen kommer vi finna massor av människor där som levt ett liv i tjänande som är totalt okända för denna värld. Men i Guds ögon är de kända. De har tjänat inte för egen vinning utan för andras bästa. Om du frågar mig vilka som är de största och bästa pastorerna idag så kan jag inte svara på den frågan. Jag känner troligen inte till dem. De har nog en liten församling någonstans och ingen vet vem de är eftersom de gör allt i hemlighet. Sådant tjänande är det Gud söker och de som lever så kommer vara de största i Guds Rike.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s