Ni män, älska era hustrur

”Ni män, älska era hustrur, så som Kristus har älskat församlingen och offrat sig för den.” – Ef 5:25

På Bibelns tid och även i många kulturer än i dag är det vanligt med arrangerade äktenskap. Isak sade till Jakob att gifta sig med någon från Abrahams släkt. Isak gav sig ut för att leta efter denna kvinna och ett äktenskap blev arrangerat. I dag i Sverige har vi ingen sådan kultur men ändå har vi aldrig haft så mycket separationer som i vår tid. I vår tid försöker man finna den perfekta som passar just dig. Om man inte passar just dig så separerar man. Då har man sig själv i fokus. Men denna vers lär oss att vi som män inte skall ha oss själva i fokus utan vi skall älska vår hustru så som Kristus har älskat sin församlingen. När Kristus tittade på oss fann han inget älskvärt hos oss, men ändå älskade han oss. Han älskade oss så mycket att han gav sitt liv för oss medans vi var hans fiender för att rädda oss från syndens välde. Så mycket skall mannen älska sin hustru. Även om hon blir din värsta fiende skall du älska henne. Han är inte kallad till att förstå henne eller ”passa ihop” utan att älska henne. Det bästa man kan ha är en fru som är helt annorlunda än dig själv, för då får du verkligen lära dig älska ovillkorligt. Vi var helt annorlunda än Kristus men ändå älskade han oss. Kristi kärlek mot oss är ovillkorlig. Det finns inga villkor för hans kärlek mot oss. På samma sätt skall det inte finnas några villkor för vår kärlek till våran hustru. Låt oss därför älska våran hustru så som Kristus har älskat oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s