Samla inga skatter på jorden

Samla er inte skatter på jorden, där rost och mal förstör och tjuvar bryter sig in och stjäl. Samla er skatter i himlen, där varken rost eller mal förstör och där inga tjuvar bryter sig in och stjäl.” Matt 6:19-20

När vi samlar på oss massor av ägodelar här på jorden, så riskerar det att bli förstört eller att någon stjäl det ifrån oss. Det finns även en risk att man börjar älska Mammon och ägodelar och därmed kan man inte tjäna Jesus längre. Allt vi har här på jorden kan bli förstört i en brand eller vi kan bli rånade på stan eller det kan bli en översvämning som förstör allt. Istället uppmanar Jesus oss att samla våra skatter i himlen där inget kan bli förstört av någon brand, där inga översvämningar kommer in och där tjuvarna inte har någon plats för att kunna stjäla det du äger.

I stället för att leva själviskt är vi kallade att leva i kärlek och leva ett liv där vi inte samlar på oss massor av dyra skatter utan istället dela med oss till de behövande. Detta brukar göra så ont i svensken så att man vänder sig emot detta och kommer med alla möjliga argument för att slippa undan och jag har hört dem alla. Men Jesu ord står ändå kvar här. Han säger inte samla på er massor av ägodelar. Han säger : samla inte på er skatter här på jorden utan lägg era skatter i himlen i stället.

Varje gång du tar en av dina egna skatter och ger till någon annan som som är i behov så samlar du skatter i himlen. Låt oss samla skatterna där och inte i våra hem låt oss vandra i kärleken ty det står skrivet . ”Om någon har jordiska ägodelar och ser sin broder lida nöd men stänger sitt hjärta för honom, hur kan då Guds kärlek förbli i honom?
  ” – 1 Joh 3:17

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s