Trots att de kände till Gud prisade de honom inte som Gud

”Trots att de kände till Gud prisade de honom inte som Gud eller tackade honom, utan de förblindades av sina falska föreställningar så att mörkret sänkte sig över deras oförståndiga hjärtan. De påstod att de var visa, men de blev dårar ” – Rom 1:21-22

Trots att människan mycket väl vet att Gud finns så tackar man honom inte för allt han har gjort. I stället har synden fördärvad människan så mycket så att nu råder mörkret i ens hjärtan. Man blir därmed förblindad av falska föreställningar om Gud om rätt och fel. När mörkret kommer in i människan råder synden och avgudarna växer på hög. Man har skapat sig själva falska föreställningar. Gud är inte längre värt något utan nu är det människans ego som står i centrum och man göra sig själv gudar som passar en själv. Mörkret i hjärtat inte bara skapar falska föreställningar om gud och en själv utan den gör människan stolt. Man börjar se sig själv som vis. Nu är det inte längre vad Gud säger om människan och skapelsen som gäller utan det är ens egna vishet och åsikter som kallas för vishet. Det skapar ett samhälle där alla skall tycka och tänka på ett visst sätt för att klassas som ”vis”. Men Paulus och Gud som inspirerade Paulus att skriva detta kallar det för dårskap. Att förneka Gud är att vara en dåre som psalmisten säger ”Dåren säger i sitt hjärta att det finns ingen Gud”. Det är ren dårskap att förneka Gud trots att allt i hela skapelsen vittnar om att Gud finns. Kunskapen om sanningen är inget värt och förnekar man inte Gud så faller man i andra synder så som att skapa sig själv egna gudar som passar en själv och ens själviska livsstil och ens egna falska föreställningar. Mörkret råder i en människas hjärta utan sanningen och därför behöver människan bli född på nytt. Han prisar och tackar inte Gud utan följer hellre mörkret som Jesus sade ”ljuset kom in i världen, men människorna älskade mörkret mer än ljuset eftersom deras gärningar var onda. Den som gör det onda hatar ljuset och kommer inte till ljuset, för att hans gärningar inte ska avslöjas.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s