Så skall du se på dig själv

Vad ska vi då säga? Ska vi bli kvar i synden så att nåden blir större? Verkligen inte! Vi som har dött bort från synden, hur skulle vi kunna fortsätta leva i den?
 ” -Rom 6:1-2

När vi förklaras rättfärdiga i Kristus är det lätt att börja tänka. ”Nu är jag rättfärdig och jag har fått evigt liv, nu kan jag synda hur jag vill” Detta är inget nytt, utan även på Paulus tid tänkte folk likadant. Därför svarar Paulus på just det sättet och säger att vi inte ens kan fortsätta i synden. Frälsningen sker av tron allena men dess resultat är att människan blev född från ovan. Man blir född på nytt. Man övergår från död till liv, vi är nu nya skapelser. Vi är inte vad vi var innan. Om vi var grisar innan som älskade att rulla runt i den egna smutsen så är nu de som är i Kristus får som följer sin herde. Hur kan ett får leva som en gris? Nej, det går inte, ett får kan inte bete sig eller likna en gris på något sett. Sådan kraft ligger i den nya skapelsen att vi är något helt nytt. Tidigare älskade vi att tala illa om andra, baktala, skvallra, kiva, bråka, följa våra lustar, stjäla, ljuga, vara själviska, vara giriga. Men nu är vi nya skapelser vilket resulterar i att nu hatar vi det gamla vi tidigare älskade. När andra talar illa, talar vi väl, när andra ljuger talar vi sanning. Tron utan gärningarna är död och vi kan inte och skall inte fortsätta leva i synden vi en gång för alla har dött bort i från.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s