Herren vände deras hjärtan till hat.

”Han vände deras hjärtan 
till att hata hans folk ” – 105:25

Vår Gud är ingen liten Gud som sitter maktlös i himlen. Nej, han kan göra precis vad han vill och Han inte bara kan utan har också gör precis vad han vill. I denna vers ser vi hur Gud till och med kan styra våra känslor. Precis som han vände Simsons hjärta till att bli kär i en fillisté ”Simson sade till sin far: ”Ge mig henne, för hon är den rätta i mina ögon.” Men hans far och mor visste inte att detta kom från Herren , som sökte en anledning till strid med fillistéerna.” (Dom 14:3-4) . På samma sätt kan Herren vända folks hjärtan intill hat. I detta fall vände han deras hjärtan till att hata Guds eget folk. Precis som han vände folkets hjärtan emot Jesus för att kunna döda honom ”Ja, de gaddade verkligen ihop sig i denna stad mot din helige tjänare Jesus som du har smort. Herodes och Pontius Pilatus gick samman med hedningarna och Israels stammar för att utföra det som du med din hand och ditt beslut hade förutbestämt.
 ” (Apg 4:27). Gud hade bestämt att Jesus skulle dö och fixade till det på det viset. Men på samma sätt höll han dem ansvariga för vad de hade gjort. (Apg 7:52). Detta finner vi om och om igen i bibeln. Hur Gud är fullständigt suverän och styr det som sker samtidigt som människan är ansvarig och hålls ansvarig för sina handlingar. Hur kan då Gud vända ett hjärta till hat? Gör inte det honom till syndens ursprung? Nej, Han använder vad som redan lever i synd för sina syften. Precis som han använde den förkastade Saul att utföra ett folkmord mot prästerna på Davids tid (1 Sam 22)..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s