Guds skapelse gör att människan har ingen ursäkt att inte tro

Ända från världens skapelse syns och uppfattas hans osynliga egenskaper, hans eviga makt och gudomliga natur, genom de verk han har skapat. Därför är de utan ursäkt.
” – Rom 1:20

I vers 18 läste vi att Guds vrede har uppenbarats från himlen. Gud är arg, vred och ilsken på alla människor som lever i synd. Man kan ju undra varför Gud skulle vara arg på sin egna skapelse. Hans osynliga egenskaper har tydligt visats för människan sedan världens skapelse. Många i dag söker bevis på att Gud finns och undrar varför han inte har visat sig för dem. Men sanningen är att det har Han visst gjort. Han har visat sig för alla människor genom skapelsen. Min dotter börjar nu att fråga oss ”Mamma, Pappa” Varför har jag en hand?, ”Varför har jag en mun?” Ja hur kommer det sig?. Hur kommer det sig att vi är skapade just till man och kvinna? Därför att Gud har skapat oss och visar oss alla hans egenskaper genom skapelsen. Min dotter förstår att allt har en funktion och detta visar på att Gud har en tanke bakom sin skapelse. Han skapade fem fingrar på varje hand av en anledning, han gav oss en mun och en tunga av en anledning. Inte bara det, han gav oss ett perfekt klimat vi kan leva i. Hade jorden varit varmare solen eller längre i från hade vi inte överlevt. Gud ses genom alla hans verk. Genom lagen visar han sin rättfärdighet och helighet. Genom skapelsen visar han sin makt. Genom sitt handlade genom historien visar Han sin natur, allt genom de verk Han har skapat. Detta är så uppenbart, lika uppenbart som att någon har tillverkat en mobiltelefon eller en dator. Ingen kan säga ”Jag visste inte att Gud inte fanns” . Därför är människan utan ursäkt och Guds vrede vilar över de som i sin orättfärdighet undantrycker sanningen. ”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s